Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 21. maj 2008

Sagsnr.: 11164

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 23. april 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 260) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 260:

 

Vil ministeren i sammenhæng med besvarelsen af FLF alm. Del – spm. 238 tillige oplyse, i hvor mange tilfælde Plantedirektoratets kontrolbesøg har medført politianmeldelse af kvæg- og svinebesætninger?

 

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Plantedirektoratet.

 

Plantedirektoratet oplyser:

 

”Som det fremgår i besvarelsen af spørgsmål 238, lægges det til grund, at det er kontroller, der vedrører dyr.

 

Under Plantedirektoratets kontrolbesøg kan kontrolløren blive opmærksom på tilsyneladende overtrædelser af anden lovgivning end den, som den pågældende kontrol vedrører. I disse tilfælde anmeldes de tilsyneladende overtrædelser til enten den ansvarlige myndighed eller politiet. Plantedirektoratet fører ikke statistik over politianmeldelser i den forbindelse.

 

På økologiområdet er Plantedirektoratet selv ansvarlig for reglernes håndhævelse over for kvæg- og svinebesætninger. I tabellen nedenfor er angivet antallet af politianmeldelser på disse besætninger i perioden 2003 til 2007. Alene sager vedrørende økologiregler med tilknytning til husdyrproduktionen er medtaget.


 

 

Politianmeldelser på kvæg- og svinebesætninger ved økologikontrol om husdyr

 

Kontrolår*

2003

2004

2005

2006

2007

Antal

6

1

1

1

1

* Sagerne er opgjort i forhold til det kontrolår, hvor overtrædelsen er konstateret. Dette år er ikke nødvendigvis det samme år, hvor politianmeldelsen er indgivet.”

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Pernille Balslev-Erichsen