Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 8. maj 2008

Sagsnr.: 11939

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 14. april 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 239) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 239:

”Ministeren bedes kommentere Dyrlægeforeningens notat om veterinærområdet i Fødevarestyrelsen, jf. FLF alm. del - bilag 204.”

 

Svar:

Indledningsvis vil jeg gerne understrege, at jeg forstår udvalgets spøgsmål på den måde, at der ønskes overordnede kommentarer til notatet fra Den Danske Dyrlægeforening. En mere indgående besvarelse af alle notatets enkelte dele forudsætter yderligere præciseringer fra Dyrlægeforeningens side. Dette gælder særligt de bagvedliggende beregninger, der ligger til grund for Dyrlægeforeningens forslag til flere ressourcer til Fødevarestyrelsen.

 

Det er min vurdering, at Dyrlægeforeningen fremhæver relevante behov for bedre kontrolstyring, risiko- og behovsorientering af kontrollen og kvalitetsløft af kontrolbesøgene i Fødevarestyrelsen. Jeg er desuden enig med Dyrlægeforeningen i, at Fødevarestyrelsen har behov for IT-baserede hjælpeværktøjer til understøttelse af såvel kontrol og beredskab.

 

Disse betragtninger er i overensstemmelse med anbefalingerne fra den arbejdsgruppe under Fødevarestyrelsens ledelse, der forestod undersøgelsen af kontrollen på det veterinære område. Dyrlægeforeningen deltog sammen med en række ministerier, branche- og forbrugerorganisationer samt medarbejderrepræsentanter fra Fødevarestyrelsen i denne arbejdsgruppe.

 

Jeg må dog konstatere, at Dyrlægeforeningen ikke i sit notat finder nye faglige tilgange til løsning af udfordringerne på det veterinære område. Udgangspunktet ser snarere ud til at være en forbedring af det eksisterende kontrolkoncept.

 

Jeg har et andet ambitionsniveau for den fremtidige indretning af det veterinære område, og jeg ser derfor frem til at præsentere og drøfte mit oplæg herom med Folketingets partier.

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Michael Riff Alexandersen