Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 235, som Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 11. april 2008 (Alm.del).

 

 

 

Lene Espersen

/

Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 235 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (Alm. del):

 

”Hvor mange praktiserende dyrlæger har fået frataget deres autorisation indenfor de seneste 5 år som følge af manglende politianmeldelse for brug på reglerne om dyrevelfærd?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, hvortil der henvises:

 

”Spørgsmålet har været forelagt for Fødevarestyrelsen, der oplyser, at dyrlæger ikke på ovennævnte grundlag har fået frataget autorisationen.

 

Inden for de seneste 2 år er der i tre tilfælde sket en begrænsning i dyrlægers adgang til at ordinere euforiserende stoffer. I to tilfælde er dette sket administrativt, og heraf blev den ene administrative rettighedsfratagelse af dyrlæge indbragt for domstolene, der stadfæstede afgørelsen. I det sidste tilfælde fraskrev dyrlægen sig selv retten til at ordinere euforiserende stoffer. Rettighedsfratagelsen/-fraskrivelsen er i alle de tre tilfælde sket for en periode af 5 år.”