J.nr. SNS-301-00183

 

Den

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 230 (alm. del) stillet af Udvalget for Fødevare, Landbrug og Fiskeri.

 

 

Spørgsmål 230

Har ministeren tidligere fået henvendelser eller overvejet problemerne med bramgæs på Mandø, og hvad er der sket i den anledning?

 

Svar

Problemstillingen har været rejst overfor den tidligere miljøminister af både Vildtforvaltningsrådet og Økontaktudvalget, herunder bl.a. spørgsmålet om evt. kompensation til de berørte lodsejere. Til det svarede den daværende miljøminister, at der i Danmark er et generelt princip om, at staten ikke betaler for økonomiske tab forvoldt af vildt, herunder trækfugle.

 

Jeg har drøftet sagen med repræsentanter fra Vildforvaltningsrådet og tilkendegivet, at vi må se på, om der ikke kan findes en løsning. Desuden har jeg fået en henvendelse fra Dansk Landbrug, der har gjort mig opmærksom på den særlige situation på Mandø. I den forbindelse har jeg taget initiativ til et møde med Dansk Landbrug for at drøfte problemstillingen nærmere. Mødet er endnu ikke afholdt.

Jeg har endvidere aftalt med fødevareministeren, at vores embedsmænd i fællesskab ser på problemstillingen og muligheder for en løsning.