Folketinget

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

København, den 20. december 2007

Sagsnr.: 10081

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 30. november 2007 udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 21:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 25/9-07 fra NOAH vedrørende biobrændstoffer, jf. (folketingsåret 2006-07, FLF alm. del – bilag 473.”

 

Svar:

 

Indledningsvist bemærkes, at emnet hører til klima- og energiministerens område.

Jeg kan dog oplyse, at jeg har noteret mig NOAHs synspunkter om produktion og anvendelse af biobrændstoffer. Jeg har forståelse for, at NOAH som led i en international kampagne fokuserer på de trusler, der kan være forbundet med større anvendelse af bioethanol som brændstof. Disse trusler skal selvfølgelig tages alvorligt, hvilket den danske regering også gør. Dette er senest afspejlet i regeringsgrundlaget af november 2007, hvoraf det bl.a. fremgår, at anvendelsen af vedvarende energi generelt skal fremmes på et bæredygtigt grundlag, og at den konkrete målsætning om anvendelse af biobrændstoffer i transportsektoren udtrykkeligt refererer til EU-certificerede biobrændstoffer.

Forslag til fælles EU kriterier for bæredygtige biobrændstoffer (certificering) forventes fremlagt af EU-Kommissionen i begyndelsen af 2008 som et af elementerne i et forslag til et nyt direktiv om vedvarende energi.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

                                                                                                    /

                                                                                                             Poul Arne Iversen