Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 204 (Alm. del), som Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 3. april 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Cristina A. Gulisano


Spørgsmål nr. 204 fra Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (Alm. del):

 

”Vil ministeren oplyse hvor mange ræve, der forventes at ville blive produceret i Danmark i de næste 15 år, såfremt der gennemføres en lov om forbud mod opdræt at ræve (udfasningslov)?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Dansk Pelsdyravlerforening, der har oplyst følgende:

 

”Medlemmerne af Dansk Pelsdyravlerforening har i februar 2008 gennemført den årlige optælling af antal avlsdyr på farmene og indberettet disse data til foreningen. Af disse indberetninger fremgår, at der pt. er små 3.000 avlsræve i Danmark. Sammenholdes dette med det gennemsnitlige avlsresultat de foregående år, forventer Dansk Pelsdyravlerforening, at der på rævefarmene i år fødes ca. 9.000 hvalpe. Disse hvalpe udgør årets produktion.

 

Dansk Pelsdyravlerforening forventer, at ræveavlerne vil fastholde dette produktionsomfang de kommende 15 år, såfremt der bliver indført en udfasningslov. Det skal dog bemærkes, at prisudviklingen på ræveskind kan medføre en justering i produktionens størrelse.”