Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

København, den 14. december 2007

Sagsnr.: 5879

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 28. november 2007 (ad. FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 2:

 

Spørgsmål 2:

”Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer hun har taget for at sikre sig, at behandlingen af klager over praktiserende dyrlæger ikke trækker ud i årevis, som i en sag omtalt i Nordjyske Stiftstidende den 23. september 2007?”

 

Svar:

I henhold til bekendtgørelse nr. 1479 af 15. december 2005 om Fødevarestyrelsens opgaver og beføjelser, påhviler det efter § 3 fødevareregionerne at udføre kontrol og tilsyn med det veterinære område, inden for deres geografiske område.

 

I sager, der kan ende i en politianmeldelse, er det meget vigtigt, at sagsbehandlingstiden er sÃ¥ kort som mulig, og det er af afgørende betydning, at der bliver truffet en afgørelse indenfor forældelsesfristen. Fødevarestyrelsen henstillede derfor overfor Fødevareregion Nord i forbindelse med den pÃ¥gældende sag, at man i sager, der kunne medføre politianmeldelser, var meget opmærksom pÃ¥, at forældelsesfristen ikke blev overskredet.

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Michael Riff Alexandersen