Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 8. maj 2008

Sagsnr.: 11640

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 2. april 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 199) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 199

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af FLF alm.del -  samrådsspm. P om sagsbehandlingen i sager om dyretransporter oversende et notat der nærmere belyser mulighederne for at retsforfølge for lovovertrædelser i forbindelse med dyretransporter, og herunder oplyse,

·        I hvor mange tilfælde, der er rejst tiltale for overtrædelse af reglerne om dyretransporter set i forhold til antallet af anmeldelser herfor,

·        Om der kan rejses tiltale for overtrædelser af danske regler i udlandet, og

·        Om vognmændenes køreskiver indgÃ¥r i vurderingen af om der er begÃ¥et ulovligheder i forbindelse med en dyretransport?”

 

Svar

Regler om dyretransporter henhører under Justitsministeriets ressort. Fødevarestyrelsen administrerer og kontrollerer disse regler. Jeg har derfor forelagt udvalgets spørgsmål til Fødevarestyrelsen, der har udarbejdet vedlagte notat.

 

Jeg vil dog gerne understrege, at en egentlig fortolkning af transportreglerne i sidste ende tilkommer Justitsministeriet og domstolene.

 

Justitsministeriet har meddelt, at et bidrag herfra til besvarelse af Udvalgets spørgsmål først vil foreligge på et senere tidspunkt. Jeg fremsender bidraget fra Justitsministeriet til Udvalget, når jeg har modtaget dette.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

                                                                                                 /Michael Riff Alexandersen