Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 17. april 2008

Sagsnr.: 5952

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 12. marts 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 181) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål 181:

 

”Vil ministeren oplyse, hvordan den offentlige administration af EU’s markedsordning forholder sig til, at der i årsregnskaberne 2005 og 2006 for GASA Nord Grønt a.m.b.a., hverken er bogført udgifter til gennemførelse af driftsprogrammer eller indtægter i form af modtaget EU-støtte?”

 

Svar:

 

Direktoratet for FødevareErhverv har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Foranlediget af Direktoratet for FødevareErhverv sagsbehandling af GASA Nord Grønt a.m.b.a.’s ansøgning om fællesskabsstøtte til driftsprogram 2005 er GASA Nord Grønt a.m.b.a. i skrivelse af 2. juli 2007 blandt andet blevet pålagt, at der årligt skal udarbejdes et særskilt regnskab for driftsfonden og de gennemførte driftsprogrammer.

 

Det er desuden blevet krævet, at regnskabet indeholdende denne udspecificering ligeledes årligt udsendes til alle GASA Nord Grønt a.m.b.a.’s medlemmer, ligesom medlemmerne løbende skal orienteres om mulighederne for fællesskabsstøtte til foranstaltninger i driftsprogrammet.

 

Proceduren skal sikre demokratisk åbenhed, så det er åbenbart for medlemmerne, hvilke investeringer der ydes fællesskabsstøtte til via driftsprogrammet for GASA Nord Grønt a.m.b.a.”     

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Rasmus Ørnberg Eriksen