Til Folketinget

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri



 

København, den 20. december 2007

Sagsnr.: 5725

 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 29. november 2007 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 17:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor der går 10 måneder fra handlingsplanen mod campylobacter vedtages til den arbejdsgruppe, der er ansvarlig for arbejdet samles til sit sidste møde.”

 

Svar:

Jeg vil gerne præcisere, at handlingsplanen for Campylobacter ikke er vedtaget, før arbejdet er færdigt i den nedsatte styregruppe og i arbejdsgruppen med repræsentanter fra erhvervet, forskningsinstitutioner og Fødevarestyrelsen. Styregruppen har haft det sidste møde i december, og nu lægger Fødevarestyrelsen sidste hånd på planen, så den bliver klar til årsskiftet.

 

Det har været et stort arbejde at udvikle en handlingsplan, som skal forbedre den frivillige strategi og løfte den til en egentlig og bindende aftale. Nu får vi til gengæld en dansk plan for de næste fem år for forebyggelse og bekæmpelse af Campylobacter.

 

I øvrigt kan jeg henvise til min besvarelse af spørgsmål 15, hvor jeg har redegjort for, hvordan arbejdet med at opstille en handlingsplan er skredet frem i løbet af det sidste års tid.  

 

 

 

 

 

Eva Kjer Hansen

/Thomas Elvensø