Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Landbrug og Fiskeri

 

København, den 11. april 2008

Sagsnr.: 11599

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 26. februar 2008 (Alm. del - spørgsmål nr. 144) udbedt sig min besvarelse af følgende:

 

Spørgsmål nr. 144:

”Har ministeren efter modtagelsen af Kammeradvokatens responsum af 5. oktober 2007 om lukningen af Niels Vinderslevs samlested taget initiativ til at genoptage sagen?”

 

Svar:

Som oplyst under samrådet den 16. januar 2008 (FLF Alm. del – bilag 82) blev det på­gældende samlested genåbnet for eksport af smågrise den 3. juli 2007, for eksport af slagtesvin den 24. juli 2007 og for eksport af søer den 6. august 2007.

 

Aktiviteterne på samlestedet var således genoptaget i fuldt omfang to måneder før Kammeradvokatens responsum forelå.

 

Under samrådet den 16. januar 2008 blev det endvidere oplyst, at suspensionen af den pågældende virksomheds transportautorisationer med effekt af den 29. juni 2007 efterfølgende er blevet tilbagekaldt.

 

Tilbagekaldelsen skete samtidig med, at Kammeradvokaten den 23. oktober 2007 på vegne af det daværende Familie- og Forbruger­ministerium, under en retssag som virk­somheden havde anlagt mod ministeriet, tog bekræftende til genmæle over for sagsø­gers påstand om, at ministeriet skulle anerkende, at afgørelserne om midlertidig lukning af virksomhedens samlested og suspensionen af virksomhedens transportautorisationer var ugyldige.

 

Der blev herved ikke taget stilling til spørgsmål om eventuel erstatning for tab som følge af ugyldigheden af de pågældende afgørelser.

 

Jeg kan oplyse, at Niels Vinderslev stadig er politianmeldt og politiet stadig efterforsker sagen på baggrund heraf.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

 

/Michael Riff Alexandersen