Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 136, som Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 20. februar 2008 (Alm.del).

 

 

 

Lene Espersen

/

Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 136 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (Alm. del):

 

”Vil ministeren oplyse, hvor lang sagsbehandlingstiden gennemsnitligt er for Det Veterinære Sundhedsråds behandling af sager om rettighedsfrakendelse i medfør af dyreværnsloven for perioden 2003-2007?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet følgende udtalelse fra Rigsadvokaten, hvortil der henvises:

 

”Rigsadvokaten har i Rigsadvokatmeddelelse nr. 2/2008 fastsat retningslinjer for an­klagemyndighedens behandling af sager vedrørende overtrædelse af dyreværnslovgiv­ningen, herunder retningslinjer for strafpåstande og rettighedsfrakendelse.

 

Det fremgår af den nævnte meddelelse, at der som udgangspunkt skal indhentes en vejledende udtalelse fra Fødevarestyrelsen eller Det Veterinære Sundhedsråd om, hvorvidt en overtrædelse af dyreværnsloven må anses for at være enten uforsvarlig behandling, grovere uforsvarlig behandling eller mishandling af dyr, hvis overtrædel­sen antages at kunne have indebåret en sådan behandling af dyr.

 

Det Veterinære Sundhedsråd, som er et sagkyndigt og uafhængigt råd, kan alene ud­tale sig om veterinære spørgsmål, og det er således politiets/anklagemyndighedens af­gørelse, hvorvidt betingelserne for at nedlægge påstand om rettighedsfrakendelse er opfyldt.

 

Sekretariatet for Det Veterinære Sundhedsråd har telefonisk oplyst, at man ikke har statistiske oplysninger om sagsbehandlingstiden, som i øvrigt varierer. Det er dog op­lyst, at sagsbehandlingstiden for sager vedrørende overtrædelse af dyreværnslovgiv­ningen aktuelt ligger i niveauet 3-4 måneder.”