Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 135, som Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har stillet til justitsministeren den 20. februar 2008 (Alm.del).

 

 

 

Lene Espersen

/

Cristina A. Gulisano

 


Spørgsmål nr. 135 fra Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (Alm. del):

 

”Vil ministeren oplyse, hvor lang tid der gennemsnitligt går fra politiet indleder sagsbehandling, og til der fældes dom i sager om rettighedsfrakendelse ifølge dyreværnsloven for perioden 2003-2007?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet følgende udtalelse fra Rigsadvokaten, hvortil der henvises:

 

”Rigsadvokaturen er ikke i besiddelse af oplysninger om den gennemsnitlige sagsbe­handlingstid i sager vedrørende overtrædelse af dyreværnsloven.

 

Det kan oplyses, at sagsbehandlingstiden fra politiets modtagelse af en anmeldelse om overtrædelse af dyreværnsloven til en eventuel dom om bl.a. rettighedsfrakendelse af­hænger af omstændighederne i den konkrete sag, herunder af, hvilken efterforskning der skal gennemføres i sagen, om sagen indeholder særlige juridiske spørgsmål, og om sagen skal forelægges for andre myndigheder, f.eks. Det Veterinære Sundhedsråd mv.

 

Sagsbehandlingstiden kan således variere fra ganske kort tid f.eks. i sager, hvor den sigtede erkender sig skyldig og er villig til at vedtage et bødeforelæg, til længere tid i sager, hvor der f.eks. er tvivl om faktum i sagen, og hvor der skal indhentes bistand fra andre myndigheder om veterinære spørgsmål. Endelig er det i nogle sager om dy­retransporter nødvendigt at indhente oplysninger fra udlandet, hvilket også kan med­føre en længere sagsbehandlingstid.”