Folketingets Udvalg for Fødevarer,
|
København, den 21. februar 2008  |
Spørgsmål 106
â€Vil ministeren oplyse, hvordan det kontrolleres, at en producentorganisation for frugt og grønt og dens medlemmer skelner korrekt mellem medlemmernes egne producerede varer af frugt og grønt og medlemmernes indkøbte varer af frugt og grønt, nÃ¥r varerne leveres til producentorganisationen?â€
Svar:
Direktoratet for FødevareErhverv har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:
â€Producentorganisationernes referenceomsætning, der danner grundlag for loftet over EU-støtten, dokumenteres regnskabsmæssigt ved revisorerklæringer, men underkastes ydermere stikprøvekontrol. Den fysiske kontrol varetages af Plantedirektoratet. Referenceomsætningen opgøres udelukkende pÃ¥ grundlag af værdien af medlemmernes egen produktion, nÃ¥r produkterne forlader producentorganisationen. Det vil sige, at værdien af indkøbte varer, som ikke er produceret af medlemmer, ikke indgÃ¥r i producentorganisationens referenceomsætning.
Ved kontrol pÃ¥ stedet kontrolleres, hvorvidt producentorganisationen afsætter medlemmernes indkøbte varer. Hvis det er tilfældet, skal det tillige kontrolleres, hvorledes producentorganisationen skelner mellem køb og salg af medlemmernes egne producerede varer og salg af medlemmernes indkøbte varer via eksempelvis omsætningslister over medlemmernes levering af henholdsvis egne producerede og indkøbte varer. Oplysninger fra producentorganisationens regnskaber afstemmes med regnskaberne hos de enkelte medlemmer.â€
Eva Kjer Hansen
/Rasmus Ørnberg Eriksen