Folketinget
Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

København, den 21. september 2007

 

 

 

Folketingets fødevareudvalg har ved skrivelse af 19. september 2007 anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål vedr. forslaget om at nulstille udtagningsforpligtelsen i 2008.

 

Spørgsmål nr. 344

 

”Hvad vil en eventuel ophævelse af braklægningskravet medføre af konsekvenser for miljøet i Danmark, og hvor stor en stigning i det årlige pesticidforbrug påregner ministeren, at en ophævelse af braklægningskravet vil medføre?”

 

 

Svar:

 

Jeg ønsker at fastholde det nuværende beskyttelsesniveau for miljøet. Særligt med hensyn til pesticidforbruget er jeg opmærksom på, at vi med en nulstilling af udtagningsforpligtelsen kan forvente en stigning. Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet har på det foreliggende grundlag ikke haft mulighed for at kvantificere stigningen, men vurderer at denne vil være marginal.

Alle væsentlige aspekter af Kommissionens forslag er pt. ikke belyst i tilstrækkeligt omfang. Jeg har derfor sammen med miljøministeren igangsat en analyse af de miljømæssige konsekvenser af en nulstilling af udtagningsforpligtelsen og en analyse af mulige supplerende tiltag. Så snart analysen foreligger, vil jeg tage initiativ til, at der træffes beslutning om de nødvendige tiltag.

 

 

 

Eva Kjer Hansen

 

 

/Lene Mølsted Jensen