STATSMINISTERIET

                                                                                                        Dato:  25. februar 2008

 

 

Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål 37 stillet af Line Barfod (EL).

 

 

 

 

Spørgsmål:

 

”Er statsministeren enig med Venstres EU‑ordfører Michael Aastrup Jensen i, at hvis man er imod, at EF‑Domstolen skal blande sig i konfliktretten, så ønsker man reelt, at Danmark melder sig ud af EU? Spørgsmålet skal ses i lyset af, at Venstres EU‑ordfører Michael Aastrup Jensen i en artikel om Vaxholm‑dommen bragt på TV2's hjemmeside den 8. februar 2008 kl. 16.55 er citeret for, at: "Hvis man var imod, at EF‑domstolen skulle blande sig i det her, så skulle vi melde os ud af EU".

 

 

 

Svar:

 

Som medlemsland i EU, der er et retsbaseret samarbejde, er vi i Danmark forpligtet til at overholde EF-traktatens bestemmelser, herunder traktatens bestemmelser om tjenesteydelsernes fri bevægelighed, ligesom vi selvsagt respekterer EF-domstolens kompetence til at fortolke traktaterne og EU’s lovgivning. 

 

Som beskæftigelsesministeren har gjort det klart under sit samrÃ¥d med Folketingets Europaudvalg og Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg den 7. februar 2008, vil der blive sat et udredningsarbejde i gang om Laval-dommens konsekvenser i Danmark. Her vil arbejdsmarkedets parter fÃ¥ en central rolle. Udredningsarbejdet skal munde ud i forslag til de tilpasninger, der eventuelt er nødvendige for, at vi kan leve op til vores EU-retlige forpligtelser og samtidig opretholde den danske aftalemodel og de danske konfliktregler, som vi kender dem. Dette udredningsarbejde forventes afsluttet hurtigst muligt. Â