Folketingets Europaudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 24, vedrørende det europæiske år for interkulturel dialog, stillet af Folketingets Europaudvalg den 17. januar 2008.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 24

Vedrørende det europæiske år for interkulturel dialog

Skrivelse af 17. januar

 

Svar til Folketingets Europaudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

" Ministeren bedes oversende Europaudvalget alle relevante oplysninger om ”Det europæiske år for interkulturel dialog”, herunder baggrund, formål, planlagte aktiviteter og forventede udgifter."

 

Svar:

Ved Europa-Parlamentets og Rådets beslutning nr. 1983/2006/EF af 18. december 2006 blev 2008 udnævnt til det europæiske år for interkulturel dialog. Baggrunden for og formålet med denne beslutning fremgår af beslutningens tekst, hvis danske udgave vedlægges som bilag.

 

Med henblik på markeringen af året i Danmark er nedsat en styregruppe med repræsentanter for Kulturministeriet (formand), Undervisningsministeriet, Integrationsministeriet samt en række interesserede organisationer. Det samlede budget for den danske markering er 1.650.000 kr. Hvert af de involverede ministerier bidrager med 400.000 kr., mens EU-kommissionen yder et tilskud på 450.000 kr. til aktiviteter. Af budgettet er 350.000 kr. øremærket til CIRIUS, der er sekretariat for den danske markering af året.

 

De aktiviteter, som påregnes at kunne finansieres inden for den danske markerings budget er:

 

 

Der kan findes yderligere oplysninger om den danske markering på årets danske hjemmeside www.interkultur2008.dk. På www.dialogue2008.eu kan man finde oplysninger om året på europæisk plan.