ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

30. maj 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 53 alm. del ERU stillet af Erhvervsudvalget den 24. april 2008

 

 

 

Spørgsmål 53:

Finder ministeren, at Finanstilsynet i tilstrækkelig grad har sikret den mest optimale løsning for alle værdier i banken, herunder for den gruppe af mindretalsaktionærer, der i høj grad føler deres interesser tilsidesat?

 

Svar:

Jeg kan henvise til mit svar på spørgsmål 20 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 25. januar 2008, hvor Finanstilsynets indsats i forbindelse med Sydbanks overtagelse af bankTrelleborg er beskrevet.

 

Selv om Finanstilsynet er involveret, vil det altid være det pengeinstitut, der ønsker at blive overtaget, der fører forhandlingerne med det overtagende institut. Det er derfor bestyrelsen i det kriseramte pengeinstitut, der har ansvaret for at træffe beslutning om dels hvilke(t) andre pengeinstitut(ter) man ønsker at indgå i forhandlinger med, dels de nærmere betingelser for en aftale.

 

Det er således bestyrelsen og ikke Finanstilsynet, der har indgået aftale om de nærmere betingelser for Sydbanks overtagelse af bankTrelleborg.

 

Minoritetsaktionærerne har, som Erhvervsudvalget allerede er bekendt med, anlagt en sag ved domstolene. Sagen er godkendt af Østre Landsret som gruppesøgsmål. Jeg finder det på den baggrund rigtigst at afvente domstolenes afgørelse af sagen.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk