J.nr. DEP-211-0004

 

Den 29. april 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

Miljøministerens svar på spørgsmål nr. 50 (alm. del) stillet af Folketingets Erhvervsudvalg.

 

 

Spørgsmål 50

 

Vil ministeren oplyse om regeringens forhandlingslinje ved det nys overståede forhandlingsmøde i IMO’s miljøkomité, samt hvilket ministerium der for hvert af dagsordens miljørelaterede punkter var delegationsleder?

 

Svar

     

For så vidt angår Regeringens forhandlingslinje henvises til orienteringsnotat om det 57. møde i IMO’s Miljøkomité (MEPC) i London den 31. marts til 4. april 2008 oversendt til Folketinget den 27. marts 2008.

 

Der kan endvidere henvises til orienteringsnotat om resultatet af 57. møde i MEPC oversendt til Folketinget den 14. april 2008.

 

For så vidt angår spørgsmålet om delegationslederansvar henvises til besvarelse af alm. del. spørgsmål nr. 269 oversendt til Folketinget den 25. marts 2008. Det kan dog supplerende oplyses, at Miljøstyrelsen - havde det overordnede danske delegationslederansvar på MEPC 57 og varetog denne opgave for samtlige miljørelaterede dagsordenspunkter. Det klimarelaterede dagsordenspunkt vedrørende CO2 og skibe blev efter konkret aftale mellem Klimaministeriet, Miljøministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet i praksis håndteret af Økonomi- og Erhvervsministeriet.