Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

MEA/ J.nr. 2006-1672

Folketingets Erhvervsudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 14. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Erhvervsudvalgs brev af 22. februar 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 36 (ERU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 36:

 

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 18/2-08 fra Dialogforum for Frivillige Sociale Organisationer med Selvejende Institutioner samt det materiale modtaget i forbindelse med foretræde for udvalget den 21. februar 2008, jf. ERU alm. del - bilag 91 og 97.”

 

 

Svar:

Dialogforum for Frivillige Sociale Organisationer med Selvejende Institutioner rejser i deres henvendelse til Erhvervsudvalget en række fortolkningsspørgsmål vedrørende den kommunale annonceringspligts indflydelse på kommunernes driftsoverenskomster med selvejende institutioner. Annonceringspligten beror på en ændring pr. 1. juli 2007 af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter, der hører under økonomi- og erhvervsministeren. Dialogforum har rejst de samme spørgsmål overfor Erhvervsudvalget, der på baggrund heraf også har bedt om et svar fra økonomi- og erhvervsministeren. Jeg henviser derfor til økonomi- og erhvervsministerens svar på dette spørgsmål. (Besvarelse af 29. februar 2008 af Erhvervsudvalgets spørgsmål nr. 33 stillet den 8. februar 2008).

 

Jeg er enig i, at den kommunale annonceringspligt tilsyneladende kan rejse nogle særlige udfordringer for de selvejende institutioners virke. Velfærdsministeriet vil derfor drøfte den nærmere udformning af Konkurrencestyrelsens vejledende udtalelser vedrørende annonceringspligten med styrelsen, herunder de spørgsmål, som Dialogforum har rejst. Det er et fælles mål at finde de bedst mulige løsninger inden for lovgivningens rammer.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Jesper Brask Fischer