Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             25. februar 2008

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 22. januar 2008 stillet mig følgende spørgsmål 44 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 44:

 

”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 18/1-08 fra Energiselskabet Modstrøm vedr. Deres forretningskoncept, jf. EPU – alm. Del – bilag 70?”

Svar:

 

Det kan konstateres, at det danske elmarked indtil nu har været karakteriseret ved forholdsvis lille konkurrence om de små private elforbrugere. Få private elforbrugere har valgt at skifte elleverandør. For større erhvervsvirksomheder er der tale om betydelig konkurrence, og mange virksomheder har valgt at skifte elleverandør.

Derfor hilser jeg alle nye elhandelsselskaber velkommen på det danske elmarked.  Det er godt for konkurrencen i det danske elmarked.  Det er også godt for de danske elforbrugere, der får flere selskaber at vælge imellem.  

Det er samtidig interessant og glædeligt, hvis klimavenlige elprodukter i stadig højere grad bliver en konkurrencefaktor på det danske elmarked.  Ved at tilbyde at købe og annullere CO2-kvoter svarende til kundens elforbrug, åbner det mulighed for, at CO2-udslippet reduceres tilsvarende et andet sted indenfor det europæiske kvotesystem.

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard