Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             30. januar 2008

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 11. januar, 2008 stillet mig følgende spørgsmål 38 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 38:

 

”I forsættelse af svaret på spm. 26 bedes ministeren kommentere det materiale, Flemming Nissen fra Strategirummet præsenterede for udvalget den 10. januar 2008, jf. EPU alm. del – bilag 58.”

 

Svar:

 

Flemming Nissens præsentation giver et fint indblik i de analytiske muligheder, der ligger i energisystemanalyser. Dertil kommer, at oplægget glimrende illustrer den kompleksitet, der er forbundet med sådanne analyser.

Når det kommer til den aktuelle status på området, er jeg dog noget mere optimistisk end Flemming Nissen. Som nævnt i svaret på spørgsmål 26 er en fortsat videreudvikling og styrkelse af ministeriets model- og analyseberedskab et højt prioriteret område. Den nyligt præsenterede basisfremskrivning af Danmarks energiforbrug frem til 2025 er et eksempel på, hvordan energisystemanalyser kan kvantificere kravene til energipolitikken – og det er ambitionen at basisfremskrivningen i den kommende tid, udover en række følsomhedsanalyser, suppleres med analyser af specifikke udfordringer på energiområdet.

Derudover laves der langsigtede strategiske analyser som en naturlig del af planlægningsarbejdet hos Energinet.dk, ligesom en række andre institutioner med jævne mellemrum fremlægger gennemarbejdede analyser af energiområdet.

 

I øvrigt vil jeg henvise til svarene på spørgsmål 39 og 40, hvor jeg kommenterer på enkeltelementer i præsentationen.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard