Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato 18. januar 2008                     

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 4. december 2007 stillet mig følgende spørgsmål 3 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 3:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 11. oktober 2007 fra Maabjerg Bioenergy, jf. folketingsåret 2007-08, 1. samling, EPU alm. del – bilag 13."

Svar:

 

Maabjerg Bioenergy gør i henvendelsen af 11. oktober 2007 til Energipolitisk Udvalg opmærksom på, at forberedelsestiden for det store biogasprojekt har varet mere end 5 år, og at det nu haster med at få de økonomiske rammebetingelser skabt, hvis dette og lignende projekter skal blive til noget.

Jeg er enig i, at det haster at få afklaret nye og forbedrede økonomiske rammebetingelser for biogas. Forhandlingerne om en ny klima- og energipolitisk aftale er genoptaget i december 2007 og fortsat straks efter nytår i et intensivt forhandlingsforløb. Min ambition er, at forhandlingerne forholdsvis hurtigt kan afsluttes med en ny aftale, som blandt andet omfatter bedre økonomiske vilkår for biogas.

Maabjerg Bioenergy nævner også reguleringen vedrørende afbrænding af fiberdelen fra husdyrgødning. Definition af affaldsprodukter, hvortil gyllefibre hører, er ikke et nationalt anliggende, men et spørgsmål der hører under EU-reguleringen.  Denne regulering stiller krav om, at affald afbrændes på anlæg, der lever op til EU’s forbrændingsdirektiv og dermed er i stand til at afbrænde produktet miljømæssigt forsvarligt.

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard