Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             10. januar 2008

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 13. december stillet mig følgende spørgsmål 26 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 26:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 15. oktober 2007 fra Flemming Nissen, Fredericia, jf. EPU alm. del – bilag 30."

 

Svar:

 

Jeg har med stor interesse læst Flemming Nissens henvendelse af 15. oktober 2007 vedr. behovet for en styrket indsats indenfor model- og analysearbejdet på energiområdet.

 

Energisektoren er under stadig forandring og behovet for at tilrettelægge politiske virkemidler på baggrund af langsigtede analyser er åbenlyst. En fortsat videreudvikling og styrkelse af ministeriets model- og analyseberedskab vil derfor blive et højt prioriteret område. Derudover laves der langsigtede strategiske analyser som en naturlig del af planlægningsarbejdet hos Energinet.dk, ligesom en række andre institutioner med jævne mellemrum fremlægger gennemarbejdede analyser af energiområdet.

 

Det er min umiddelbare opfattelse, at der eksisterer en vedvarende dialog og åbenhed mellem de forskellige analysemiljøer, men der kan naturligvis altid være rum for forbedringer.

 

Jeg er meget interesseret i bud på, hvordan man kan styrke model- og analysearbejdet i fremtiden og ser derfor frem til at høre hvilke konkrete tanker Flemming Nissen har gjort sig.

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard