Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato 18. januar 2008                     

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 13. december 2007 stillet mig følgende spørgsmål alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 25:

 

”Hvilken oliepris lægges til grund for beregningerne af de samfundsmæssige omkostninger og fordele ved projektet, og mener ministeren, at beregningsmetoden, for så vidt angår olieprisen, er tidssvarende?”

 

Svar:

 

I projektforslaget fra Strandby er der anvendt Energistyrelsens ”Forudsætninger for samfundsøkonomiske analyser på energiområdet, januar 2007”.  De samfundsøkonomiske priser for kul, olie og naturgas er opstillet med udgangspunkt i Det Internationale Energiagenturs (IEA’s) prisantagelser fra november 2006. Prisfremskrivningerne ændres løbende, når der foreligger nye oplysninger.  Således forventer Energistyrelsen om kort tid at offentliggøre opdaterede prisforudsætninger baseret på IEA’s World Energy Outlook 2007.

 

Ved udarbejdelsen af projektforslaget, må de anvendte priser anses som værende de bedst tilgængelige på det givne tidspunkt.  Hvis de reviderede samfundsøkonomiske brændselspriser, som Energistyrelsen offentliggør i løbet af kort tid, ændrer afgørende på projektforslagets samfundsøkonomi kan kommunen i givet fald lægge et revideret projektforslag til grund for en ny vurdering. 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard