Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato  18. januar 2008                    

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 13. december 2007 stillet mig følgende spørgsmål alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 24:

 

Kan ministeren bekræfte, at opførelsen af solvarmeanlægget i tilknytning til Strandby Kraftvarmeværk har modtaget offentligt tilskud, at projektet er selskabsøkonomisk rentabelt og i øvrigt vil bidrage med væsentlig viden om inddragelse af solenergi i kraftvarmeproduktionen?

 

Svar:

 

Jeg har forelagt spørgsmålet for Energistyrelsen, der har meddelt følgende: ”Energinet.dk gennemførte i april 2006 en udbudsrunde, hvor afprøvning og demonstration af projekter, som kombinerer solvarme og naturgasfyret decentral kraftvarme kunne støttes. Resultatet blev, at 2 anlægsprojekter kunne bidrage med væsentlig viden og derfor opnåede støtte. Brædstrup Totalenergianlæg A/S fik støtte til at opføre 8.000 m² solfangere (ibrugtaget august 2007) og Strandby Kraftvarmeværk fik tilsagn om støtte til at opføre 8.000 m² solfangere og en absorptionsvarmepumpe.  Energinet.dk har endvidere oplyst, at der er indgået en kontrakt omkring gennemførelse af projektet ved Strandby Kraftvarmeværk med et totalbudget på 14,3 mio. kr. og heraf udgør 3,7 mio. kr. støtte fra Energinet.dk’s Forsknings- og udviklingsprogram (PSO-midler).

 

Med hensyn til projektets selskabsøkonomi kan det oplyses, at det af projektforslaget fremgår, at projektet har en simpel tilbagebetalingstid på ca. 10 år ved uændrede varmepriser, og når støtten er indregnet.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard