Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             8. oktober 2008

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 19. september 2008 stillet mig følgende spørgsmål 237 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 237:

 

"Hvor mange ton CO2 vil Danmarks udledninger blive reduceret med årligt, hvis der blev installeret solvarme i den del af Danmarks boligmasse, der ikke er tilsluttet fjernvarme?"

 

Svar:

 

Danmarks CO2-udledninger vil blive reduceret, hvis forbruget af ikke-kvote reguleret energi i husstandene, dvs. olie og naturgas, reduceres. I 2007 blev der anvendt 23,5 PJ olie og 28,2 PJ naturgas i husholdningerne (klimakorrigeret). Dette gav anledning til en CO2-udledning på 3,3 mio. ton.

 

Et solvarmeanlæg dimensioneres typisk til at dække hele varmtvandsbehovet i sommermånederne. Hvor stor en andel af boligens samlede energiforbrug til opvarmning, der dermed dækkes, afhænger af specifikke forhold for de enkelte boliger.

 

Antages det, at et solvarmeanlæg i gennemsnit kan dimensioneres til at dække 10 pct. af en boligs energibehov til opvarmning, vil CO2-udledningen blive reduceret med 0,3 mio. ton, såfremt der blev installeret solvarme på alle boliger med olie- eller naturgasopvarmning.

 

Forbruget af olie og naturgas til opvarmning forventes at blive reduceret i fremtiden, bl.a. som følge af øget fokus på energibesparelser og muligheden for at skifte til anden opvarmningsform, eksempelvis varmepumper.

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard