Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             7. august 2008

J nr.              

 

Energipolitisk Udvalg har i brev af 4.juli, 2008 stillet mig følgende spørgsmål 217 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 217

”Vil ministeren i forlængelse af svaret på spørgsmål 183 redegøre for, hvilke

andre teknologiske muligheder der findes end dem, som er beskrevet i notatet

"Nedtrapning af CO2‑udslippet", som svaret på spørgsmål 183 er en kommentar til?”

 

Svar

 

I notatet "Nedtrapning af CO2‑udslippet" regnes der på investeringer og udbygning af en bred vifte af teknologier såsom vindmøller, solceller, vandkraft, biogasanlæg, biomasse, varmelagre, individuelle og kollektive solfangere, kraftvarme-varmepumper samt stand-alone varmepumper. Derudover nævnes sæsonlagre til varmepumper, brintteknologier og andre kemiske eller elektrokemiske energiomsætningsteknologier og lagringsteknologier. I forhold til transportenergiforbruget regnes der på hybridbiler, elbiler og brintbiler.

 

Som anført i svaret på spørgsmål 183 er det herudover især teknologier og virkemidler til reduktion af andre klimagasemissioner end CO2, det er relevant at vurdere, herunder ikke mindst teknologier inden for landbrugsområdet. Herudover kan nævnes bæredygtige 2. generations biobrændstoffer og CO2-lagring (CCS).  En eventuel anvendelse af CCS må dog ikke overordnet set påvirke indsatsen inden for vedvarende energi og energibesparelser i negativ retning.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard