Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             3. juli 2008

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 27. juni 2008 stillet mig følgende spørgsmål 213 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 213:

 

"Kan ministeren oplyse den garanterede afregningspris i udbuddet til Rødsand II og den gældende pris efter energiforliget, samt om prisen har haft indflydelse på placeringen?"

 

Svar:

 

Rødsand II havmøllepark blev udbudt 2 gange. Ved første udbud var placeringen ikke præcist fastlagt. Den blev fastlagt som følge af konklusionerne i VVM redegørelsen og de indkomne høringssvar.  Den endelige placering blev således fastlagt uafhængigt af den afregningspris, som allerede var blevet fikseret i forbindelse med udbuddet.

 

Efterfølgende fandt koncessionshaver, at projektet ikke var rentabelt, hvorfor koncessionen blev inddraget og projektet genudbudt.

 

I andet udbud blev placeringen, som allerede var fastlagt i VVM processen, udbudt, da dette var den eneste mulige placering ifølge VVM og høringssvar. E.ON Sverige AB vandt genudbuddet af Rødsand II havmøllepark med en afregningspris på 62,9 øre pr. kWh i 10 TWh. 

 

Prisen kan således ikke siges at have haft indflydelse på placeringen.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard