Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato 23. juni 2008   

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 12. juni 2008 stillet mig følgende spørgsmål 201 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 201:

 

"Elinfrastrukturudvalget har forudsat, at 30 pct. af energiforbruget skal komme fra VE i 2025 og dermed dække 50 pct. af elforbruget. Vil det ændre kon­klu­­sionerne, hvis der i stedet forudsættes en VE‑andel på 40 pct. af energiforbruget, og i givet fald hvordan?”

 

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Energinet.dk, der oplyser følgende, hvortil jeg henholder mig:

 

”Ved planlægningen af fremtidens elinfrastruktur tilstræbes det at sikre et ro bust transmissionsnet, der er rummeligt nok til at håndtere forskellige scenarier for udbygningen af elproduktionssystemet. I elinfrastrukturarbejdet er der i tillæg til grundberegningerne gennemført analyser af udbygningsprincipperne i relation til varianter af elproduktionsapparatet. I rapporten konkluderes, at de præsenterede udbygningsprincipper er robuste i forhold til de forudsatte variationer i elproduktionssystemet. En forudsætning om en VE-andel på 40 pct. i stedet for 30 pct. vil ikke give anledning til væsentligt ændrede konklusioner.”