Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato 23. maj 2008    

J nr. 1003-0002          

Energipolitisk Udvalg har i brev af 24. april 2008 stillet mig følgende spørgsmål 183 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 183:

 

" Vil ministeren kommentere det energi-scenario, som Klaus Illum har udarbejdet for Greenpeace i rapporten "Nedtrapning af CO2-udslippet" fra januar 2008?"

 

Svar:

 

Rapporten giver et interessant bud på, hvordan forfatteren forestiller sig at man kunne opfylde en målsætning om CO2-reduktioner på energiområdet. Dette sker bl.a. ved hjælp af ny teknologi, men i høj grad også ved ændring af adfærd hos energiforbrugere.

Mens rapporten illustrerer, at der eksisterer et potentiale for CO2-reduktioner går den helt uden om at beskrive de instrumenter, der er nødvendige for at opnå reduktionerne. Dermed ses der også bort fra de omkostninger, der vil være forbundet med at implementere instrumenter, som medfører, at potentielle CO2-reduktioner rent faktisk bliver ført ud i virkeligheden.

Som forfatteren selv anfører, er rapporten desuden i nogen grad begrænset af ikke at medtage de øvrige drivhusgasemissioner. Dermed giver rapporten ikke noget bud på, hvorvidt begrænsningen af disse emissioner bør prioriteres højere eller lavere end drivhusgasemissionerne fra energiområdet. 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard