Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             21. maj 2008

J nr.  

Energipolitisk Udvalg har i brev af 23. april 2008 stillet mig følgende spørgsmål 154 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 154:

 

" Vil ministeren samtidig oplyse, hvor meget transitten i et sådant scenario reduceres, hvor meget mængden af uudnyttet vindkraft øges, og hvor meget risikoen for strømsvigt forøges i scenariet, jf. EPU alm. del - spm. 153?"

 

Svar:

 

Jeg har forelagt spørgsmålet for Energinet.dk, der oplyser følgende, hvortil jeg henholder mig:

 

” I elinfrastrukturrapportens princip F reduceres transitten igennem Danmark fra 20,3 TWh til 8,5 TWh ved at undlade udbygning af udlandsforbindelserne. Samtidig øges det kritiske eloverløb fra 0,03 TWh til 0,66 TWh. Dette kan tolkes som forøgelsen af uudnyttet vindkraft.

 

Som det fremgår af besvarelsen på spørgsmål 153 vil balancering af et system uden udbygning af det overordnede transmissionsnet og udvekslingsforbindelserne til udlandet, men med en væsentlig større vindkraftandel forudsætte anvendelse af en række indenlandske virkemidler. Både omkostningerne og risikoen for strømsvigt vil være direkte afhængig af, hvilke og i hvilket omfang disse bringes i anvendelse.”

 

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Connie Hedegaard