Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             20. december 2007

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 4. december 2007 stillet mig følgende spørgsmål 15 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 15:

 

"Vil ministeren give en status for udarbejdelsen af energimærkninger, herunder for erfaringerne for ejerlejlighedsforeninger med hensyn til at leve op til kravet om udarbejdelse af en samlet energimærkning for ejendommen? Flere ejerforeninger har oplyst, at man ikke har de nødvendige redskaber til udarbejdelsen af energimærket, idet foreningen ikke har rådigheden over de enkelte lejligheder."

 

Svar:

Ifølge loven om fremme af energibesparelser i bygninger, som trådte i kraft den 1. januar 2006, skal ejerforeningen lade udarbejde en energimærkning for hele bygningen, når der første gang bliver solgt en ejerlejlighed.  Mærkningen gælder i 5 år.

 

Den mest hensigtsmæssige måde at opnå energibesparelser på i større ejendomme med flere lejligheder er at foretage energimærkning af hele ejendommen. Baggrunden er, at der normalt vil være en direkte sammenhæng mellem det samlede energiforbrug i hele ejendommen og energiforbruget i den enkelte lejlighed. De fleste energibesparelser skal derfor gennemføres i fællesskab. Det gælder eksempelvis isolering af hulmur, udvendig isolering af gavl eller udskiftning af kedel.

 

Det er derfor ikke nødvendigt af hensyn til energimærkningen, at ejerforeningen har rådighed over de enkelte ejerlejligheder. Energikonsulentens redskaber for energimærkningen findes allerede i form af edb-programmer, håndbog for energikonsulenter m.v.

 

Om status for energimærkningen i øvrigt henviser jeg til orienteringen til udvalget af 12. december 2007 om forlængelse af frist for energimærkning af visse bygningskategorier.

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard