Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             21. maj 2008

J nr.  

Energipolitisk Udvalg har i brev af 27. marts 2008 stillet mig følgende spørgsmål 111 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 144:

 

" Ministeren anmodes om at kommentere det materiale, Landforeningen for kabler i jorden præsenterede for udvalget ved sit foretræde den 17. april 2008, jf. EPU alm. del – bilag 169."

 

Svar:

 

Materialet fra Landsforeningen for elkabler i jorden beskriver foreningens tilblivelse og formål samt konkrete aktiviteter vedrørende højspændings­ledninger og kabellægning. Det nævnes konkret, at foreningen ikke har modtaget svar på sin indsigelse mod rapport om placering af fremtidens havvindmøller. Der refereres videre til Elinfrastrukturudvalgets arbejde og dets tekniske redegørelse, samt foreningens kommentarer og indsigelser hertil.

Foreningen ønsker højspændingsledninger kabellagt, øget anvendelse af jævnstrøm, og gældende principper for etablering og sanering af højspændingsanlæg ændret i overensstemmelse hermed.

Hertil bemærkes, at foreningens indsigelse til udvalgsarbejde vedrørende placering af fremtidens havvindmøller april 2007 er fremsendt som et høringssvar og indgår i det videre arbejde på lige fod med øvrige indkomne høringssvar.

 

Der er i mine tidligere besvarelser af spørgsmål nr. 111 og 114 (alm. del) redegjort for processen omkring Elinfrastrukturudvalget, dets tekniske redegørelse og arbejdet med et politisk beslutningsgrundlag, herunder landsforeningens tidligere fremsendte notat (alm. del – bilag 154).

 

I min besvarelse af spørgsmål 156 (alm. del), har jeg forelagt opfordringen vedrørende anvendelse af jævnstrøm for Energinet.dk, hvortil der henvises.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard