Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             28. april 2008

J. nr.          

  

 

Energipolitisk Udvalg har i brev af 17. april 2008 stillet mig følgende spørgsmål 142 alm. del, bilag 167, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 142:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 15. april 2008 fra Rudi Rusfort Kragh, jf. EPU alm. del - bilag 167.”

 

Svar:

 

Jeg synes, det er meget positivt, at lokale initiativtagere på Fyn er gået sammen med kommunen, lokale banker, energirådgivere og håndværkere for at informere husejerne om energibesparelser og give dem konkrete anvisninger på, hvad der kan gøres for at gennemføre energibesparelserne i deres boliger. Hvis det store potentiale for energibesparelser i boligerne skal realiseres, er det nødvendigt at inddrage alle aktører i indsatsen, som det er gjort med initiativet på Fyn.

 

Jeg skal ikke kommentere den konkrete metode, der bruges med Energiberegneren. Der er tale om et lokalt initiativ, hvor parterne selv har fundet den metode, som de finder passende. Andre steder har aktiviteterne fundet et andet udtryk. Det er meget positivt, at der lokalt eksperimenteres med forskellige metoder og tilgange til problemstillingen om realiseringen af energibesparelser, og at man gensidigt inspirer hinanden.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard