Dato  15.05.08              

J nr.              

Klima- og energiministerens svar på spørgsmål 118, alm. del, stillet af Energipolitisk Udvalg ved brev af 9. april 2008.

 

Spørgsmål 118:

 

Hvor store køb af kreditter fra JI og CDM forventer regeringen at foretage for at dække mankoen i forhold til at leve op til Kyotoforpligtelsen i perioden 2008-12?

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Energistyrelsen, som oplyser følgende:

 

”Regeringen følger løbende mankoen i forhold til den danske reduktionsforpligtelse og vurderer i lyset heraf behovet for køb af JI og CDM. Der er store usikkerheder forbundet med opgørelsen af mankoen, som beregnes med udgangspunkt i en vurdering af den fremtidige udledning af CO2, som blandt andet afhænger af den økonomiske vækst. Der er desuden stor usikkerhed forbundet med skønnene for CO2-effekten af flere af de besluttede tiltag, herunder også leveringsrisiko på de kontraherede kreditter.

 

Regeringen har i perioden 2003-2008 skrevet kontrakt om køb af i alt 15 mio. kreditter fra JI og CDM, hvortil kommer investeringer på i alt 168 mio. kr. i Verdensbankens Danish Carbon Fund og NEFCO’s Testing Ground Facility”.