Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             14. april 2008

J nr.  

Energipolitisk Udvalg har i brev af 2. april 2008 stillet mig følgende spørgsmål 114 alm. del, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 114:

 

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 4. april 2008 fra Landsforeningen for elkabler i jorden, jf. EPU alm. del - bilag 154."

 

Svar:

 

Notatet fra Landsforeningen for elkabler i jorden vedrører Elinfrastrukturudvalgets tekniske redegørelse om fremtidig udbygning og kabellægning i eltransmissionsnettet, der blev offentliggjort den 3. april 2008.

Elinfrastrukturudvalget har ud over Energinet.dk, der har haft formandskabet, bestået af repræsentanter fra Klima- og Energiministeriet, Miljøministeriet, Finansministeriet, Kommunernes Landsforening og Dansk Energi. Sidstnævnte har repræsenteret ejerne af de regionale net. Der er i Elinfrastrukturudvalgets rapport analyseret en bred vifte af mulige udbygningsprincipper for eltransmissionsnettet samt en række konkrete udbygningsmodeller.

 

En tværministeriel arbejdsgruppe vil nu med udgangspunkt i den tekniske redegørelse tilvejebringe et beslutningsgrundlag om udformningen af statslige principper for etablering og sanering af højspændingsanlæg. Beslutningsgrundlaget må bl.a. balancere modsatrettede ønsker på den ene side om øget kabellægning og på den anden side de tekniske muligheder og belastningen på elprisen.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard