ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

13. februar 2008

 

Besvarelse af spørgsmål 36 alm. del stillet af Boligudvalget den 31. januar 2008.

 

 

 

Spørgsmål 36:

Ministeren bedes oplyse om en kommune, der har givet en byggetilladelse og en dispensation, efterfølgende kan stille yderligere krav om dokumenta-tion i form af en opmåling ved en landinspektør, og hvem skal i givet fald betale for disse ekstra oplysninger?

 

Svar:

Byggemyndigheden skal som andre offentlige myndigheder træffe afgørelse på et oplyst grundlag. Efter almindelige forvaltningsretlige principper påhviler det byggemyndigheden at fremskaffe fornødne oplysninger eller at foranledige, at bygherren medvirker til sagens oplysning. Det fremgår af bygningsreglementet, at ansøgningen om byggetilladelse skal indeholde en tydelig beskrivelse af det arbejde, der skal udføres og iøvrigt enhver oplysning af betydning for sagens behandling.

 

Viser det sig efterfølgende, at oplysningsgrundlaget har været utilstrækkeligt i forbindelse med byggesagsbehandlingen, og stiller byggemyndigheden efterfølgende krav om, at en landinspektør foretager opmålinger for bygherrens regning, vil en eventuel tvist om regningens placering skulle afgøres ved domstolene.

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk