Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

THA/ J.nr. 2008-2455

Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 16. april 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalgs brev af 3. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 137 (AMU Alm. del).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 137:

 

”En meget stor del af familier, som har et handicappet barn, modtager tilskud til tabt arbejdsfortjeneste efter serviceloven. Velfærdsministeren bedes redegøre for, hvordan beskrivelsen af tabt arbejdsfortjeneste på velfærdsministeriets hjemmeside stemmer overens med lovgivningen, idet der på hjemmesiden står: "... at forælderen til daglig økonomisk stilles, som om han eller hun havde en arbejdsindkomst....", mens lovgivningen ikke tager højde for relevant regulering som følge af anciennitet eller anden karriereudvikling?”

 

 

Svar:

 

Jeg kan oplyse, at den passus fra Velfærdsministeriets hjemmeside, som gengives i spørgsmålet, beskriver selve formålet med at yde hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste efter servicelovens § 42. Dette formål er at kompensere for det indtægtstab, som opstår ved, at en af forældrene passer barnet i hjemmet.

 

Den konkrete beregning af hjælpen i det enkelte tilfælde er nærmere reguleret i servicelovens § 42, stk. 1, og bekendtgørelse om tilskud til pasning af børn med handicap eller langvarig sygdom. Ifølge reglerne om beregning er det den seneste lønindtægt forud for overgangen til tabt arbejdsfortjeneste, der lægges til grund ved udmålingen af hjælpen. Dette gør, at eventuelle lønstigninger, som måtte blive givet efter overgangen til tabt arbejdsfortjeneste, ikke kommer til at indgå i udmålingen af lønkompensationen. Omvendt betyder det også, at en efterfølgende lønnedgang ikke medfører en justering af den udmålte hjælp i nedadgående retning.

 

Den hjælp, som efter ovennævnte beregningsregler herefter er udmålt til dækning af tabt arbejdsfortjeneste, reguleres en gang årligt med satsreguleringsprocenten. Satsreguleringsprocenten udgør 1,029 i 2008.

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Karin Ingemann