Skatteministeriet

Nicolai Eigtveds Gade 28

1402 København K

 

Att.: Erik Jørgensen

        [email protected]  / [email protected]

 

28. januar 2008

 

 

 

Vedr.:           Ændring af skatteordningen for udenlandske

forskere og nøglemedarbejdere m.v.

 

Hermed kommenterer C3, ledelse og økonomi (C3) som følger på offentliggørelse af ovenstående jfr. ministeriets hjemmeside:

 

Udvidelsen af bruttobeskatningsperioden hilses velkommen som et konstruktivt tiltag på området. Der skal dog gøres opmærksom på, at en skattesats på 33% i kombination med arbejdsmarkeds-bidraget ikke nødvendigvis findes attraktivt set fra de pågældende forskeres og nøglemedarbejde-res synspunkt.

 

Det anbefales således eksplicit at gøre opmærksom på arbejdsmarkedsbidragets fortsatte tilstede-værelse til trods for at denne detalje ikke fremgår af ministeriets sammenfatning.

 

Ligeledes vil 5-års begrænsningen under alle omstændigheder virke begrænsende på tiltrækning-en af den udefra kommende målgruppe.

 

Beregningen af det skitserede årlige provenutab i størrelsesordenen 10 mio. kr. indeholder ikke en kontraberegning af den genererede forskningsværdi.

 

Tilstedeværelsen af international forskningsekspertise tilfører en betydelig værdi til samfundet, både i form af samspilssynergi i forhold til de danske forskningsmiljøer, men også som direkte udviklingsrelaterede og kapitaliserbare ressourcer og aktiver.

 

C3 opfordrer hermed ministeriet til at søge foretaget en sådan samlet vurdering.

 

Med venlig hilsen

Povl Tiedemann

Uddannelseschef

C3, ledelse og økonomi

 

 

 

c.c.:           Folketingets Skatteudvalg

                 Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi

                 Folketingets Uddannelsesudvalg

                 Dansk Erhverv

                 Dansk Industri

 

 

               Â