Udvalget for Videnskab og Teknologi 2007-08 (2. samling)
UVT Alm.del Bilag 56
Offentligt
519574_0001.png
519574_0002.png
Udvalget for Videnskab og Teknologi
Til:Dato:
Udvalgets medlemmer og stedfortrædere22. januar 2008
Teknologirådets projekter 2008Teknologirådet er samarbejdspartner med Folketinget, bl.a. vedr. en rækkehøringer, som udvalgene eller Folketinget som helhed har ønsket faglig ogpraktisk bistand til at gennemføre.Videnskabsudvalgets medlemmer er automatisk medlemmer af Teknologirå-dets repræsentantskab, idet Videnskabsudvalget er Folketingets forbindelses-led til Teknologirådet.Teknologirådet indkalder årligt forslag til temaer for det kommende år. Neden-for i bilag 1 er Teknologirådets fem hovedtemaer for 2008 kort karakteriseret.Yderligere oplysninger påwww.tekno.dk
Med venlig hilsen
Finn Skriver Frandsen,udvalgssekretær
1/2
bilag 1Teknologirådets projekter i 2008Teknologirådets bestyrelse har valgt emner for Rådets arbejde i 2008Ved fristens udløb i august havde Teknologirådet modtaget 146 emne-forslag til projektplanen i 2008. I oktober blev 15 af projektemnerneudpeget til nærmere research og på bestyrelsens seneste møde blev føl-gende fire emner lagt fast for arbejdsplanen i 2008:

¶ Fedme som samfundsproblem: Hvordan kan vi håndtere det?

Hvordan kan man sikre en håndtering af overvægt, som er socialt ro-bust og samtidig etisk forsvarlig? Forholdet mellem individ og samfundi forbindelse med fedme, hvornår skal samfundet intervenere over fordet enkelte individ?

¶ Integration af nydanskere på arbejdsmarkedet

Integrationen af etniske minoriteter går for langsomt, og det har storesociale, økonomiske og sikkerhedsmæssige omkostninger til følge. Forat øge integrationen er der taget en lang række værktøjer i form af me-toder og systemer i brug, fx inden for arbejdsanvisning, men det videsikke, hvad der virker. Der mangler erfaringsopsamling og et overblikover, hvad der virker og ikke virker.

¶ Fremtidens sygdomsbehandling

Nutidens sygehussystem kan ikke understøtte et individualiseret pati-entforløb. Borgere og politikere er ikke opmærksomme på muligheder-ne i forbindelse med en reform af mere gennemarbejdede bud på, hvor-dan fremtidens sygdomsbehandling skal se ud.

¶ Global borgerinddragelse ved klimatopmødet i 2009

Klima er sat på den internationale dagsorden, men det vides ikke, hvor-dan borgerne kloden rundt ser på klimaproblemerne. Da klimatopmødeti København i 2009 forventeligt vil være præget af topstyrede nationalepolitikker, kan der være behov for at bringe borgernes stemme ind idebatten omkring og under klimatopmødet.
2/2