Videnskabsudvalget

 

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer og stedfortrædere

28. november 2007

 

Velkommen til Videnskabsudvalget - UVT

-          s. 1 –  8:    En guide til udvalgets arbejde

-          s. 9:           Kulturudvalgets medlemmer og stedfortrædere

-          s. 10 – 21: Vedhæftet en oversigt over videnskabslitteratur.

 

Videnskabsudvalget holder normalt møde onsdag kl. 13.30 i værelse 2-145.

 

Udvalget bistås af:

Udvalgssekretær Finn Skriver Frandsen tlf. 33 37 55 23

(e-mail [email protected]) og

Udvalgsassistent Charlotte Andersen tlf. 33 37 55 35 (e-mail

charlotte.andersen@ft.dk)

Sekretariatet har kontor på 1. sal i L-bygningen (adgang via Provianthuset).

 

Videnskabsudvalget er et af Folketingets stående udvalg og har 17 medlemmer og 11stedfortrædere. Udvalget nedsættes ved begyndelsen af hver folketingssamling, jf. Folketingets forretningsorden § 7, stk. 1. Medlemmer og stedfortrædere deltager på lige fod i det daglige udvalgsarbejde. Dog har kun medlemmer ret til at komme med indstillinger i betænkninger og til at træffe formelle beslutninger i et udvalgsmøde.

 

Sekretariatet rådgiver formanden og udvalgets medlemmer om tilrettelæggelsen og gennemførelsen af udvalgsarbejdet, herunder udarbejdelse af betænkninger og beretninger. Sekretariatet forbereder sammen med formanden møder, konferencer, høringer, besøg, rejser m.v. og bistår eventuelt formanden med taleudkast. Udvalgets medlemmer kan få bistand til afklaring eller udarbejdelse af udvalgsspørgsmål, samrådsspørgsmål, bidrag til betænkninger og beretninger, ændringsforslag eller til udarbejdelse af lov- eller beslutningsforslag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sagsområder

I et bilag til Folketingets forretningsorden er det fastlagt, at Videnskabsudvalget behandler sager inden for sagsområderne: Forskningspolitik, herunder kontaktorgan mellem Folketingets medlemmer og repræsentanterfor den videnskabelige forskning,universitetslovsinstitutioner, forskeruddannelser,herunder Erhvervs-ph.d.-ordningen,informationsteknologi, herunder telesektoren samt teknologisk udvikling og innovation.  m.v.

 

Ressortministerier

Videnskabsministeriet, hvis fulde navn er Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, er Videnskabsudvalgets politiske ressortministerium. Dertil kommer Undervisningsministeriet, som er udvalgets samarbejdspartner for så vidt angår statens uddannelsesstøtte.  § 19 i finansloven vedrører Videnskabsministeriet.

Videnskabsministeriet består af det centrale departement samt 3 styrelser:

  1. Forsknings- og Innovationsstyrelsen
  2. Universitets- og Bygningsstyrelsen samt
  3. IT- og Telestyrelsen.

Ad 1: Styrelsens aktiviteter vedrører offentlig forskningsfinansiering, forskermobilitet, dialog om prioriteringer i forsknings- og teknologiindsatsen, regionalisering af forskning og innovation, kommercialisering af forskning, samspil mellem videninstitutioner og erhverv, innovationspolitik, EU´s forskningspolitik, forskningsformidling, styrket IKT-anvendelse i dansk erhvervsliv mv. Hertil kommer aktiviteter vedr. statistik om og dokumentation af dansk forskning og innovation.

Forsknings- og Innovationsstyrelsen varetager sekretariatsfunktioner for en række uafhængige råd: Bestyrelsen for Det Frie Forskningsråd (DFF) og de tilhørende faglige forskningsråd, Bestyrelsen for Det Strategiske Forskningsråd (DSF) og de tilhørende programkomitéer og -udvalg, Koordinationsudvalget for forskning (KUF) og det dertilhørende Forskeruddannelsesudvalg (FUU), Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU), Rådet for Teknologi og Innovation (RTI) samt Danmarks Forskningspolitiske Råd (DFR). Styrelsen er ligeledes den operationelle indgang til ministeriet for henholdsvis Danmarks Grundforskningsfond og Højteknologifonden.

FI varetager endvidere Danmarks deltagelse i en række internationale operationelle forskningsorganisationer.

 

Ad  2:  En meget væsentlig del af aktiviteterne i Universitets- og Bygningsstyrelsen vedrører på den ene side universiteternes forsknings- og uddannelsesrammer, særligt vedrørende bachelor og kandidatuddannelser (hvor Undervisningsministeriet har ansvaret for de kortere uddannelser), og på den anden side institutions-, personale-, uddannelses- og bygningsforhold samt løbende dialog med universiteter og deres interessenter. Styrelsen varetager finanslovs- og bevillingsarbejde vedrørende universitets- og bygningsbevillinger og statsvirksomhedsordningen på bygningsområdet.

 

Ad 3: Lovgivning, iværksættelse og udmøntning af aktiviteter indenfor it-området, med henblik på at skabe digital adgang og digitaliseret infrastruktur i den offentlige sektor, fremme konkurrencen på it- og teleområdet, samt sikring af den fornødne forbrugerbeskyttelse og fastsættelse af betryggende rammer for udbud og anvendelse af it- og teleprodukter.

Styrelsen varetager i samarbejde med departementet desuden danske interesser på it- og teleområdet i internationale organisationer og under internationale forhandlinger mv.

 

 

 

Ressortændringer

I forbindelse med den nye VK-regerings tiltræden 23. november 2007 sker der følgende ressortændringer, som berører Videnskabsministeriet:

Videnskabsministeriet overtager ansvaret for CIRIUS og Den Koordinerede Tilmelding (KOT), som hidtil har hørt under Undervisningsministeriet.

CIRIUS varetager forskellige internationaliseringsopgaver inden for uddannelsesområdet og markedsføringen af Danmark som uddannelsesland. www.ciriusonline.dk

Den Koordinerede Tilmelding tager sig hvert år af mere end 100.000 ansøgninger til de videregående uddannelser. www.kot.dk

Statistikproduktionen ved Dansk Center for Forskningsanalyse ved Aarhus Universitet overføres fra Videnskabsministeriet til Økonomi- og Erhvervsministeriet.

 

Finanslovens § 19

I f.eks. Forslag til Finanslov for finansåret 2008, Anmærkninger, er der under § 19 (s. 1221 - 1408) en meget detaljeret gennemgang af departementets, styrelsernes, institutionernes og særlige programmers økonomiske og lovgivningsmæssige grundlag. Dermed giver Finansloven også et meget klart og dybtgående indblik i ministeriets meget omfattende opgaver.

 

Organisationer

Der er flere organisationer, der er interesseret i påvirkning af lovgivningen m.v. inden for udvalgets sagsområde. Her kan bl.a. nævnes: Rektorkollegiet, Danske Studerendes Fællesråd, Akademikernes Centralorganisation, Videnskabernes Selskab, PROSA, ITEK, Telekommunikationsindustrien i Danmark og Forbrugerrådet.

Videnskabsudvalget er Folketingets kontakt til Teknologirådet, og udvalgets medlemmer inviteres til repræsentantskabsmøder, og udvalget inviteres årligt til at  komme med input til Rådets arbejdsprogram for det kommende år

 

Mødeindkaldelser

Første udgave af den gule mødeindkaldelse med dagsorden vil normalt blive omdelt fredag i ugen før, et møde afholdes. Dagsordenen indeholder henvisninger til de relevante bilag. Herudover kan dagsordenen indeholde praktiske oplysninger om f.eks. andre planlagte møder i udvalgsregi. Man kan tegne et abonnement på mødeindkaldelserne, således at man får de nye dagsordener pr. e-mail. Det gør man på Nettingets forside: ”Vælg abonnementer”.

 

De fleste møder holdes i uger, hvor der er møder i salen. I de mødefri perioder og i ferieperioder kan der holdes møder, hvis udvalget beslutter det. De fleste møder er lukkede, men udvalget kan også holde åbne møder, f.eks. åbne samråd. Udvalgssekretæren laver efter hvert møde et internt beslutningsresumé, som sendes elektronisk til udvalgets medlemmer og stedfortrædere.

 

 

Udvalgets aktivitet i folketingsåret 2006-07

I folketingsåret 2006-07 holdt Videnskabsudvalget 19 udvalgsmøder. Der blev afholdt 20 samråd, hvoraf 14 var åbne samråd om bl.a. om borgernes IKT-færdigheder, brugerbetaling på universiteterne, universitetsloven og om EU-rådsmøder. Udvalget behandlede 9 lovforslag og 4 beslutningsforslag og stillede 235 spørgsmål til forskellige ministre, hovedsagelig til videnskabsministeren. Desuden fik 7 deputationer foretræde for udvalget. I alt blev der omdelt ca. 839 bilag til Videnskabsudvalget.

 

Udvalget holdt i maj måned 2007 en lukket høring om stamcelleforskning. I 2007 var udvalget på 1-2-dages studietur til Sønderborg (SDU), Nordborg (Danfoss Universe) og Århus (Aarhus Universitet), hvor man beså en række forskningscentre mv. For at få inspiration fra andre lande tager udvalget også på studieture til udlandet. Udvalget foretog i måned 2007 en studietur til Bayern, særligt München for at studere tysk forskningspolitik på føderalt niveau, på delstatsniveau og på institutionsniveau.

 

Udvalgsmedlemmers instrumenter i udvalgsarbejdet generelt

Nedenfor gennemgås nogle af de redskaber, et udvalgsmedlem har i den politiske proces, der udfoldes i udvalget.

 

Udvalgsmedlemmer kan stille spørgsmål om alle forhold, der vedrører udvalgets sagsområder, herunder om lovforslag eller beslutningsforslag, der behandles i udvalget. Udvalget kan i den forbindelse også kalde ressortministeren og/eller en anden minister i samråd. Samrådet kan afholdes som et åbent samråd, hvis minimum 3 medlemmer af udvalget ønsker dette. Derudover kan udvalget f.eks. bede ministeren om en teknisk gennemgang af et lovforslag, afholde høringer og temamøder om udvalgte emner samt foretage studieture i Danmark og i udlandet. Udvalget får årligt stillet 209.000 kr. til rådighed for udenlandske studieture, herunder deltagelse i møder og konferencer i udlandet.

 

Udvalgsmedlemmers redskaber ved behandling af lov- og beslutningsforslag

I statsministerens åbningstale ved folketingssamlingens start vil der i den skriftlige del til talen – lovprogrammet – normalt være en oversigt over de lovforslag, som regeringen planlægger at fremsætte i løbet af samlingen. Udvalgssekretariatet laver en særlig oversigt over den del af lovprogrammet, der vedrører Videnskabsudvalget.

 

I forbindelse med udarbejdelsen af et lovforslag har ministerierne ofte indhentet udtalelser om dette fra interesseorganisationer m.fl. (høringssvar). Samtidig med fremsættelsen af lovforslaget (og senest fredag inden 1. behandling af lovforslaget) modtager udvalget kopi af svarene samt et høringsnotat, der typisk redegør for ressortministerens holdning til høringssvarerne og for, hvilke ændringer høringssvarene har givet anledning til.

 

Når et forslag efter 1. behandling er henvist til udvalget, sættes det på dagsordenen til det førstkommende udvalgsmøde. På dette møde fastlægger udvalget efter udkast fra sekretariatet en tidsplan for behandlingen af forslaget, herunder frister for at stille spørgsmål til ministeren og frist for udvalgets afgivelse af betænkning over forslaget.

 

Hvis et forslag skal færdigbehandles, skal der inden 2. behandling afgives en betænkning over forslaget, som udvalgssekretariatet udarbejder udkast til. Her hjælper udvalgssekretæren f.eks. med teknisk bistand til at stille ændringsforslag.

 

Mens forslaget er til behandling i udvalget, vil forslaget blive sat på dagsordenen for udvalgets møder med henblik på gennemgang af besvarelser af udvalgets spørgsmål, modtagelse af deputationer m.v. Relevante dokumenthenvisninger vil fremgå af dagsordenen.

 

Når udvalget modtager skriftlige henvendelser vedrørende et forslag, stiller udvalgssekretariatet automatisk et spørgsmål til den relevante minister for at få ministerens kommentar til henvendelsen. Når der kommer svar på spørgsmålet, sender sekretariatet en kopi af svaret til den, der har sendt henvendelsen. Henvendelsen, spørgsmålet og svaret omdeles til udvalget.

 

Udvalget afslutter behandlingen af lovforslag med en betænkning, hvor de enkelte partiers stilling til forslaget og eventuelle ændringsforslag fremgår. Et forslag kan tages tilbage eller stilles i bero, eller man kan afslutte et ikkefærdigbehandlet forslag med en beretning. Udvalgssekretariatet udarbejder udkast til sådanne beretninger for udvalget.

 

I vedhæftede bilag A er en beskrivelse af nogle supplerende redskaber, der kan være relevante under lovforslags og beslutningsforslags behandling.

 

Udvalgsdokumenter

Der er i udvalget to hovedkategorier af materiale, nemlig dokumenter vedrørende forslag (lovforslag og beslutningsforslag) og dokumenter vedrørende udvalgets almindelige kontrol med regeringen, dvs. dokumenter på alm. del. Dokumenterne er endvidere opdelt i 3 underkategorier: bilag, spørgsmål/svar og samrådsspørgsmål. Dokumenterne er altid knyttet til en bestemt folketingssamling, hvor indeværende samling kaldes: 2007-08, 2. samling.

 

Abonnement og søgning. Det er endvidere muligt at tegne abonnement på dokumenter, dagsordener m.v. på Nettingets forside. Det bemærkes, at udvalgenes offentlige bilag er tilgængelige for offentligheden på Folketingets netsted (www.ft.dk) 24 timer efter bilagsomdelingen på Christiansborg.

 

Medlemmerne af Folketinget har dog mulighed for at se dokumenterne på den interne version af Folketingets netsted, der kaldes Intraen, og som findes via Nettingets forside.

 

EU-procedure

Halvårsoversigt. Udvalget modtager en halvårlig oversigt fra ministeren vedrørende væsentlige EU-sager, der for tiden og i den kommende tid er under behandling i Rådet. Når halvårsoversigten er modtaget af udvalget, sættes den normalt på udvalgets dagsorden.

Foreløbigt subsidiaritetsnotat. Senest 2 uger efter Europa-Kommissionens oversendelse af et væsentligt lovgivningsforslag til Rådet og til Europa-Parlamentet (EP) skal regeringen oversende et notat til udvalget, som redegør for forslagets eventuelle konflikter med nærhedsprincippet (subsidiaritet).

Grundnotater. Udvalget modtager grundnotater fra ministeren på alle nye EU-lovgivningsforslag (direktivforslag og forordningsforslag) senest, når regeringen begynder at binde sig til holdninger i Rådets arbejdsgrupper, dog altid senest 4 uger efter forslagets oversendelse fra Kommissionen til Rådet. Udvalget får også notater på vigtigere rapporter samt f.eks. grøn- og hvidbøger, hvor udvalget enkelte gange udarbejder et høringssvar til Kommissionen. Resumeer af høringssvar fra interesseorganisationer og andre høringsparter oversendes, som snart de foreligger.

Samlenotat. Udvalget modtager forud for et rådsmøde et samlenotat om de sager, der er på dagsordenen for rådsmødet. Med udgangspunkt i samlenotatet afholder udvalget typisk et samråd med ministeren i samme uge, som denne forelægger rådsmødedagsorden og eventuelle mandatforslag for Europaudvalget.

Referater og redegørelser. Ministeren sender efter et samråd om et EU-rådsmøde sit talepapir til udvalget. Udvalget får endvidere regeringens referat af ministerrådsmødet. Der er endvidere mulighed for at få Ministerrådets eget referat af rådsmødet, hvis udvalget er interesseret.

EU-noter. Folketingets EU-konsulent udarbejder i samarbejde med udvalgssekretæren udredninger, analyser og oversigter vedrørende udvalgte EU-emner.

 

EU-institutioner og EU-enheder af særlig interesse for Videnskabsudvalget

Medlemslandenes fagministre mødes pÃ¥ rÃ¥dssamlinger. Udvalget følger rÃ¥dssamlingerne i RÃ¥det for konkurrenceevne (det indre marked, industri og forskning) og RÃ¥det for transport, telekommunikation og energi.

I Europa-Parlamentet har følgende udvalg særlig interesse for Videnskabsudvalgets arbejde: Europa-Parlamentets Udvalg for Industri, Forskning og Energi.

 

Deltagelse i konferencer og høringer m.v.

Videnskabsudvalget modtager en række invitationer til at deltage i høringer og konferencer. Når udvalget modtager en invitation, hvor deltagelse er gratis, omdeles denne, og de enkelte medlemmer tilmelder sig direkte til arrangøren. Hvis der er tale om et arrangement, hvor der opkræves deltagerbetaling, kan udvalget på et udvalgsmøde beslutte at betale for eventuel deltagelse i arrangementet. I så fald sker tilmelding til arrangementet via sekretariatet på en tilmeldingsblanket, som vil blive vedhæftet den pågældende invitation.

 

Yderligere information

For spørgsmål, råd og vejledning kan udvalgsmedlemmet altid kontakte udvalgssekretæren, og en del oplysninger kan også findes på Folketingets netsted www.ft.dk

 

HÃ¥ndbog i folketingsarbejdet, 2005

søg: Nettinget / Ft.dk om> / Grundlaget for folkestyret / Håndbog i folketingsarbejdet

 

Kvalitetshåndbogen, der indeholder en række forretningsgange, bl.a. udvalgsbetjeningen:

søg: Nettinget / Vejledninger / Kvalitetshåndbogen / Udvalgsbetjening

 

Baggrundsmateriale om alm. del og forslag samt links til ministerier, der har relation til Udvalget vedr. Videnskab og Teknologi:

søg: Nettinget / Links og baser / Linksamling / Ministerier

søg: Nettinget / Udvalg og delegationer / Udvalg / Udvalget vedr. Videnskab og Teknologi

 

 

EU links:

søg: Nettinget / EU-Oplysningen

 

Bibliotek.dk

Bibiliotek.dk er bibliotekernes fælles database og man kan også søge i Folketingets Biblioteks egen database (via intraen).

 

Finansloven

Finanslovens § 21 dækker kulturministeriets område meget detaljeret.


Bilag A

 

 

Nogle supplerende instrumenter i behandlingen af forslag

Nedenfor er en beskrivelse af redskaber, der kan være relevante under behandling af lovforslag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UVT - Litteraturliste

Folketingets Bibliotek/ bibliotekar René Alslund

November 2007

                                                  

 

 

Udvalgt litteratur m.m. vedr. arbejdet i Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalgets sagsområder:

Forskningspolitik, herunder kontaktorgan mellem Folketingets medlemmer og repræsentanter for den videnskabelige forskning, universitetslovsinstitutioner, forskeruddannelser, herunder erhvervs-ph.d.-ordningen, informationsteknologi, herunder telesektoren samt teknologisk udvikling og innovation m.v.


Introduktion

 

Listen henviser til nyere og udvalgte materialer indgået i Folketingets Bibliotek.

 

Bibliotekets egen database, Biblioteksdatabasen, findes på Nettinget under menupunktet >Links og baser. I biblioteksdatabasen kan man søge, bestille og reservere bibliotekets mange materialer, forny sine egne lån m.m. Basen indeholder både bøger, tidsskrifter, serier, elektroniske materialer, film, artikler m.m.

Fra biblioteksdatabasen kan man bestille de forskellige former for materiale ved at klikke på ”Bestil” i de enkelte poster. Materialet vil derefter blive sendt med intern post.

 

Det er ligeledes muligt løbende at se og følge med i de nyeste materialer på udvalgets områder i biblioteksdatabasen ved at klikke på >Nyheder >Emneopdelte nyhedslister og herefter vælge Udvalget for Videnskab og Teknologi.


Ønsker man selv at søge yderligere materialer kan man bl.a. søge videre i den nationale biblioteksdatabase Bibliotek.dk. Her er det muligt at søge og bestille materialer fra andre danske biblioteker. For at bestille i Bibliotek.dk skal man vælge, hvilket bibliotek man vil bestille igennem. Interne lånere her i Folketinget kan vælge at bestille materialer til Folketingets Bibliotek og dermed få det leveret internt.

 

Under menupunktet >Links og baser på Nettinget er der desuden adgang til div. elektroniske bøger og tidsskrifter samt bibliotekets store linksamling med links til bl.a. Karnov, Infomedia, Britannica m.fl.

 

Hjælp til ordførertaler


Hver uge udarbejder bibliotekarerne baggrundsmateriale til 1. behandling af alle lov- og beslutningsforslag samt til redegørelser og forespørgsler. Baggrundsmaterialet er elektronisk og er udformet som en ”linkpakke” skræddersyet til den enkelte debat. Baggrundsmaterialet lægges løbende ud på Nettinget og sendes desuden direkte til udvalgets sekretær.

 

Folketingets Biblioteket tilbyder individuelle biblioteksintroduktioner og hjælper altid gerne med at søge efter materialer og andre relevante informationer. Mød op personligt pÃ¥ Biblioteket pÃ¥ 2. sal pÃ¥ Christiansborg, vær 2-114 eller kontakt os pÃ¥ lokal 3499/3434. E-mail [email protected] eller ”Postkasse til biblioteket”.

 

 


Forskning og videnskab

 


 

Bedre kommercialisering af offentlig forskning til gavn for samfundet

Kbh. : Danmarks Forskningspolitiske RÃ¥d, 2006. - 32 sider : ill.

19 ( Server )
Elektronisk adgang

 

Favrholdt, David

Farlige tanker: forskning under hammeren
Ã…rhus : Husets Forlag, 2005. -

131 sider

19.01

 

Frank, Lone

Klonede tigre: en rejse i det ny vilde østen
Kbh. : Gyldendal, 2005. -

306 sider

56.08

 

Hvordan skal vi bruge den nye viden om menneskets hjerne?: europæiske borgere i dialog om hjerneforskning: rapport fra Teknologirådets konsensuskonference
Kbh. : Teknologirådet, 2006. - 171 sider

(Teknologirådets rapporter ; 2006, 3)

61.18

 

Håbets teknologi: samfundsvidenskabelige perspektiver på

stamcelleforskning i Danmark / Lene Koch og Klaus Høyer (red.)
Kbh. : Munksgaard, 2007. - 292 sider : ill.

61.101

 

Det menneskelige eksperiment: om menneskesyn og moderne bioteknologi / redigeret af Gert Balling og Kasper Lippert-Rasmussen
Kbh. : Museum Tusculanum, 2006. - 339 sider : ill.

56.08

 

Offentlig forskning - mere konkurrence og bedre kvalitet: regeringens debatoplæg til møde i Globaliseringsrådet 8.-9. december 2005
[Kbh.] : Regeringen, 2005. - 20 sider
(Danmark i den globale økonomi)

19 ( Server )
Elektronisk adgang

 

 

Rapport om forskningsrådssystemets deltagelse i internationalt samarbejde

Kbh. : Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, 2005. - 19

sider : ill.

19 ( Server : R 3284a )
Elektronisk adgang

 

Statsligt forskningsbudget 2007: ("forskningens finanslov")

Kbh. : Finansministeriet, 2007. - 84 sider : ill.

19 ( Server )
Elektronisk adgang

 

Til gavn for uddannelserne: rapport fra Udvalget for uddannelsesforskning

Kbh. : Universitets- og Bygningsstyrelsen, 2007. - 68 sider : ill.

37.07 ( Server : R 3390)
Elektronisk adgang

 

Women in scientific careers: unleashing the potential
Paris : OECD, 2006. - 228 sider : ill.

19

 

 

Universiteter

 

Akademisk frihet: individuelle rettigheter og institusjonelle

styringsbehov: udredning fra et utvalg oppnevnt av daværende Utdannings- og forskningsdepartementet 14. oktober 2005: avgitt til

Kunnskapsdepartementet 2. oktober 2006
Oslo : Departementenes

servicesenter, 2006. - 61 sider
(NOU ; 2006:19)

19

 

Brain drain eller brain gain?: vandringer af højtuddannede til og fra Danmark / Svend Torp Jespersen ... [et al.]
Kbh. : Socialforksningsinstituttet, 2007. - 66 sider : ill.

(Socialforskningsinstituttet ; 2007:4)

19.08 ( Server )
Elektronisk adgang

 

 

 

 

The future of European universities: renaissance or decay? / Richard

Lambert and Nick Butler
London : Centre for European Reform, 2006. - 65 sider

37.68

 

Humanistiske kandidater og arbejdsmarkedet / rapport fra en uafhængig arbejdsgruppe om de humanistiske universitetsuddannelser og fremtidens arbejdsmarked. -
Kbh. : Videnskabsministeriet, 2005. - 42 sider : ill.

37.6 ( R 3258 )

 

Jagten på det troværdige universitet: muligheder og risici i fremtidens

forskningskommunikation
Kbh. : Mandag Morgen, 2005. - 55 sider : ill.

19.1 ( Server )
Elektronisk adgang

 

Kvalitet i undervisningen
Kbh. : Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, . - 75 sider : ill.

37.6 ( Server : R 3364 )
Elektronisk adgang

 

Lund, Jørn

Det faglige løft: om greb og misgreb i uddannelse og forskning
[Kbh.] : Gyldendal, 2007. - 142 sider

37.36

 

Sociologi og socialvidenskab: evalueringsrapport

Kbh. : Danmarks Evalueringsinstitut, 2007. – 132 sider

30.7 ( R 3392 )

 

Staten har inddraget universiteternes frihed / Jens Christensen, Jan Holm

Ingemann og Mogens Ove Madsen i: Ræson. 3. maj 2007

37.6 ( Online analyse )

 

Studie- og erhvervsvejledning på universiteterne
Kbh. : Danmarks Evalueringsinstitut, 2005. - 106 sider

37.125 ( R 3275 )

 

Universitetsuddannelser i tal 2007 Kbh. : Universitets- og

Bygningsstyrelsen, 2007. - 57 sider : ill.

37.6 ( Server )

Elektronisk adgang

 

Ytringsfrihed: tema

i: Magisterbladet. 2007, nr. 7,

58 sider : ill.

34.22 ( Analyse )

 

 

Informationsteknologi

 

Anvendelse af åbne standarder for software i det offentlige
Kbh. : IT- og Telesyrelsen, 2007. - 63 sider : ill.

34.2 ( Server )
Elektronisk adgang

 

Borgernes IKT-færdigheder i Danmark
[Kbh.] : Teknologisk Institut, 2007. - 134 sider : ill.
19.5 ( Server )
Elektronisk adgang

 

Broadband prices in the Nordic countries in 2006

Copenhagen : National IT and Telecom Agency, 2007. - 77 sider : ill.

65.87 ( Server )
Elektronisk adgang

 

Bryde Andersen, Mads

IT-retten. - 2. udgave
Kbh. : Gjellerup, 2005. - 1051 sider

34

 

Demokrati på nettet: offentlighed, deltagelse og digital kommunikation /  Lars Torpe, Jeppe Agger Nielsen og Jens Ulrich
Ã…lborg : Aalborg Universitetsforlag, 2005. - 273 sider
36.1

 

Digital governance://networked societies: creating authority, community, and identity in a globalized world / Hans Krause Hansen and Jens Hoff (eds.) Frederiksberg : Samfundslitteratur Press, NORDICOM, 2006. - 349 sider : ill.

30.12

 

Digital kommunikation mellem det offentlige og borgerne
Kbh. : Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, It- og Telestyrelsen, Finansministeriet, Den Digitale Taskforce, Amtsrådsforeningen, KL,

Københavns Kommune, 2005. - 117 sider : ill.

19.639

 

E-government for better government
Paris : OECD, 2005. - 205 sider : ill.
(OECD E-Government Studies)

34.2

 

ICT and privacy in Europe: experiences from technology assessment of ICT and privacy in seven different European countries S.l. : EPTA, 2006. - 117 sider

32.3 ( Server )
Elektronisk adgang

 

IT i praksis 2006: strategi, trends og erfaringer i danske virksomheder /

redaktion: Ejvind Jørgensen [... et al.]
Århus : Rambøll Management, 2006. - 118 sider : ill.

19.61

 

It-sikkerhed på tværs af grænser: anbefalinger fra en arbejdsgruppe under Teknologirådet
Kbh. : Teknologirådet, 2007. - 46 sider. - (Teknologirådets rapporter ; 2007, 1)

19.61

 

Medarbejderen i den digitale verden [Kbh.] : LO, 2007. - 35 sider :

ill.

32.3 ( Server )
Elektronisk adgang

 

National strategi for IKT-støttet læring: indsats for at fremme

anvendelsen af IKT-støttet læring: 2007-2009

Kbh. : Ministeriet for

Videnskab, Teknologi og Udvikling, 2007. - 28 sider : ill.

19.5 ( Server )
Elektronisk adgang

 

Den osynliga infrastrukturen: om förbättrad samordning av offentlig

IT-standardisering: betänkande av IT-standardiseringsutredningen

Stockholm : Fritzes, 2007. - 516 sider : ill.. - (SOU ; 2007:47)

19.5

 

Overvågning eller omsorg: privatlivets grænser / red. af Birgitte Kofod Olsen og Rikke Frank Jørgensen
Kbh. : Thomson - GadJura, 2005. -190 sider

32.3

 

Regulering og sanktionering af spam / Kim Frost

i: Ugeskrift for retsvæsen. 2006, 11, side 115-123

34.22 ( Analyse )

 

Retssikkerhed og aktivt medborgerskab i digital forvaltning: anbefalinger fra en arbejdsgruppe under Teknologirådet
Kbh. : Teknologirådet, 2005.  - 27 sider

34.22 ( R 3289 )

 

Strategi for digitalisering af den offentlige sektor 2007-2010: mod bedre digital service, øget effektivisering og stærkere samarbejde
Kbh. : Regeringen, KL, Danske Regioner, 2007. - 23 sider : ill.

35.1

 

Virkemidler til fremme af interoperabilitet gennem fælles, åbne standarder: rapport fra Udvalget om bedre interoperabilitet Kbh. : It- og Telestyrelsen, 2006. - 36 sider : ill.

19.6 ( Server : R 3367 )
Elektronisk adgang

 

Wistoft, Birgitte

Tyrannisk, men uundværlig: telefonen i Danmark før 1920 / tekst og redaktion: Birgitte Wistoft
Kbh. : Post & Tele Museum, 2007. - 223 sider : ill.. - (Skrifter fra Post & Tele Museum ; 6)

65.87

 

Who will control the internet?: Washington battles the world / Kenneth Neil Cukier
i: Foreign affairs.
2005, 6, side 7-13

65.87 ( Analyse )

 

Ældre tæmmer teknologien: og bliver aktive borgere i informationssamfundet  / Birgit Jæger
Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2005. - 315 sider : ill.

19.5

 

 

Telesektoren

 

Analyse af barrierer for udbredelsen af IP-telefoni i Danmark
[Kbh.] : It- og Telestyrelsen, 2005. - 112 sider : ill.

62.384 ( Server )
Elektronisk adgang

Analyse af bredbåndspriser 2004 [Kbh.] : It- og Telestyrelsen, 2005. -

21 sider : ill.

65.87 ( Server )
Elektronisk adgang

 

Europæiske bredbåndspriser: benchmark 2004
[Kbh.] : It- og Telestyrelsen, 2005. - 94 sider : ill.

65.87 ( Server )
Elektronisk adgang

 

 

Teknologisk udvikling og Innovation

 

Beretning om Videnskabsministeriets innovationsindsats: med særlig fokus på samspillet mellem videninstitutioner og erhvervsliv: beretning fra rigsrevisor fremsendt til Folketinget i henhold til § 18, stk.1, i lov om revisionen af statens regnskaber
Kbh. : Statsrevisoratet, 2006. - 33

sider : ill.
(De af Folketinget valgte statsrevisorer ; 2005, 14)

35.4

 

Fremtidens samfundsvidenskabelige uddannelser: styrket innovation,

partnerskab og beskæftigelsesegnethed: rapport til Videnskabsministeriet udarbejdet af Arbejdsgruppen vedr. fremtidens samfundsvidenskabelige uddannelser
Kbh. : Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, 2005. - 37 sider : ill.

30.7 ( Server : R 3248a )
Elektronisk adgang

 

Hvidbog om digitale projekter i den offentlige sektor / Kim Viborg Andersen, Niels Bjørn-Andersen, Christine Secher
Kbh. : Kommunikationshuset SP3, 2006. - 167 sider : ill.

19.5

 

Innovation og mangfoldighed: ny viden og erfaringer med medarbejderdreven innovation
Kbh. : Forsknings- og Innovationsstyrelsen, 2007. - 189

sider : ill.

33.19 ( Server )
Elektronisk adgang

 

Innovation og teknologioverførsel i erhvervssamarbejder om forskning og udvikling / Michael Alstrøm og Karsten Vandrup. - Kbh. : Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 2007. – 138 sider : ill.

19

 

InnovationDanmark 2007-2010: RÃ¥det for Teknologi og Innovations

handlingsplan for mere innovation og effektiv videnspredning
Kbh. : Forsknings- og Innovationsstyrelsen, 2007. - 100 sider : ill.

33.19

 

Det innovative humaniora og samfundsvidenskab: oplæg til en

forskningspolitisk handlingsplan: rapport fra en ekspertgruppe
Kbh. : Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, 2005. - 54 sider : ill.

19 ( R 3278 )

 

Regulering af miljø- og sundhedsaspekter ved nanoteknologiske produkter og

processer: konklusioner og anbefalinger fra en arbejdsgruppe under Teknologirådet
Kbh. : Teknologirådet, 2006. - 36 sider

(Teknologirådets rapporter ; 2006, 12)

50.7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidsskrifter på udvalgets område:

 

Asterisk : universitetsmagasinet

Kbh. : Danmarks Pædagogiske Universitet

6 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

Campus

Ã…rhus : Aarhus Universitet

20 numre årligt

Note: Opbevares 2 år.

 

Computerworld : Danmarks IT-avis

Kbh. : Computerworld Danmark

52 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

 

eDanmark : om kommunikation, innovation og teknik

Kbh. : IT- og Telestyrelsen

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

EU-information

Taastrup : Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. Eurocenter

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

Forskerforum

Kbh. : Danmarks Jurist- og Økonomforbund. Dansk Magisterforening. Ingeniørforeningen i Danmark

10 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

Fra rådet til tinget

Kbh. : Teknologirådet

Uregelmæssig

72- 1996-

 

Gear

Kbh. : ncom publications,

12 numre årligt

Note: Opbevare 2 år

 

Humaniora

Kbh. : Statens Humanistiske Forskningsråd. Undervisningsministeriet.

Forskningssekretariatet

4 numre årligt

2 1991-

 

Ingeniøren

Kbh. : Dansk Ingeniørforening

52 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

 

 

 

 

Main science and technology indicators

Paris : OECD

2 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

New Scientist

London : I.P.C. Magazines,

Ugentlig

Note: Opbevares 2 år

 

Nordicom-information : om medie- och kommunikationsforskning i Norden

Göteborg : Nordiska Dokumentationscentralen för Masskommunikationforskning

4 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

Nordisk tidskrift för vetenskap, konst och industri

Stockholm : Foreningen Norden. Letterstedtska Föreningen

4 numre årligt

1878-

 

Ny viden

Odense : Syddansk Universitet. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Institut for Statskundskab

12 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

PROSAbladet : EDB fagets fagblad

Kbh. : Landsforeningen PROSA

MÃ¥nedlig

Note: Opbevares 2 år

 

RUC nyt

Roskilde : Roskilde Universitetscenter

Ca. 15 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

TeknologiDebat

Kbh. : Teknologirådet

4 numre årligt

1- 1990-

 

Uglen

Aalborg : Aalborg Universitet

9 numre årligt

Note: Opbevares 2 år

 

Universitetsavisen : meddelelser fra Københavns Universitet

Kbh. : Københavns Universitet

20 numre årligt

Note: Opbevares 2 år