Pressemeddelelse af. 10. september 2007 fra ”www.mirsad.dk”

 

 

 

Rigspolitiet sender flygtningen Mirsad Zairi til Serbien på trods af at Integrationsministeriet har lovet, at familien kun vil blive udsendt samlet til Kosovo.

 

Rigspolitiet har tilsagt Mirsad Zairi til møde op torsdag d. 2. oktober kl. 15.00 medbringende max. 20kg. bagage, for at blive sendt med fly til Beograd kl. 18.05. Flybilletten er bestilt.

 

Familiens advokat Anne Land har tidligere protesteret over denne fremgangsmåde, idet hun henviser til Integrationsministeriets skrivelse af 10. marts 2008 samt ministeriets afgørelse af 10. juli 2008.

 

Samtidig har Integrationsministeriet endnu ikke svaret på familiens ansøgning om familiesammenføring, selvom der nu er gået mere end 5 måneder og ministeriet lovede at svare inden for 3. mdr.

 

Endnu engang skal en familie adskilles. 2 små børn på 1 og 5 år skal gøres faderløse og en ung syg mor på 25 år skal sidde alene tilbage uden mulighed for at skabe ordentlige opvækstforhold for familiens børn.

 

Faderen Mirsad Zairi har aldrig gjort noget ulovligt, men har alene nægtet at forlade sin familie og rejse tilbage til det land og den politibrutalitet, han er flygtet fra.

 

Endnu engang overtræder myndighederne FNs Børnekonvention art. 9: ”Deltagerstaterne skal sikre, at barnet ikke adskilles fra sine forældre mod dets vilje, undtagen når en sådan adskillelse er nødvendig for barnets tarv”.

 

 

 

BILAG: Vedhæftet Rigspolitiets skrivelse af 8/9 samt advokat Anne Lands svar af 9/9 2008.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

www.mirsad.dk

 

Kontaktperson

 

Peter Toubøl

Bjerregårdsvej 4

9550 Mariager

 

Tlf.: 98 54 15 59

e-mail.: [email protected]