NOTAT

 

Dato:

11. juni 2008

Kontor:

Internationalt

J.nr.:

2007/4050-1113

Sagsbeh.:

DKA

Fil-navn:

Redegørelse

 

 

 

INM 277

Redegørelse til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik vedrørende ministeren for flygtninge, indvandrere og integrations dagsordenspunkter på rådsmødet (retlige og indre anliggender) den 5.- 6. juni 2008

Dagsordenspunkt 17): Rådskonklusioner om styring af kontrollen med EU’s ydre grænser

 

Rådskonklusionerne blev vedtaget uden drøftelse.

Dagsordenspunkt 18): Forslag til Europaparlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 562/2006 med hensyn til anvendelse af visuminformationssystemet (VIS) inden for rammerne af Schengen-grænsekodeksen KOM (2008) 101.

Punktet var taget af dagordenen for rådsmødet.

Dagsordenspunkt 19): Forslag til Rådets afgørelse om undertegnelse og indgåelse, på Det Europæiske Fællesskabs vegne, af en aftale mellem Det Europæiske Fællesskab på den ene side og Det Schweiziske Forbund og Fyrstendømmet Liechtenstein på den anden side om vilkårene for disse staters deltagelse i Det Europæiske Agentur for Forvaltning af det Operative Samarbejde ved EU-medlemsstaternes Ydre Grænser og forslag til Rådets afgørelse om indgåelse på Det Europæiske Fællesskabs vegne, af en aftale mellem Det Europæiske Fællesskab og Det schweiziske Forbund og Fyrstendømmet Liechtenstein om vilkårene for disse to staters deltagelse i det europæiske agentur for forvaltning af det operative samarbejde ved EU-medlems­sta­ter­nes ydre grænser.

Punktet blev ikke behandlet på rådsmødet.

Dagsordenspunkt 20): Forslag til Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 1683/95 om ensartet udformning af visa for så vidt angår visumnummerering, KOM(2008) 188 endelig

Punktet blev ikke behandlet på rådsmødet.

Dagsordenspunkt 21): Status på forhandlingerne med USA om EU-landenes deltagelse i Visa Waiver programmet

Punktet blev ikke behandlet på rådsmødet.

 

Dagsordenspunkt 22): Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af de fælles konsulære instrukser til de diplomatiske og konsulære repræsentationer med hensyn til indførelse af biometriske kendetegn, herunder bestemmelser om organisering af modtagelsen og behandlingen af visumansøgninger (KOM(2006) 269)

 

Punktet var taget af dagordenen for rådsmødet.

 

Dagsordenspunkt 23): Forslag til Rådets direktiv om ændring af direktiv 2003/109/EC for at udvide dets anvendelsesområde til at omfatte personer under international beskyttelse (KOM (2007) 298 endelig)

 

Efter en politisk drøftelse af de udestående spørgsmål stod det klart, at medlemsstaterne ikke på nuværende tidspunkt kan opnå enighed om forslaget.

Dagsordenspunkt 24): Rådskonklusioner om udviklingen af database med oplysninger om ægte og falske dokumenter (FADO)

Rådskonklusionerne blev vedtaget uden drøftelse.

 

Dagsordenspunkt 25): Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om fælles standarder og procedurer for tilbagesendelse af tredjelandsstatsborgere med ulovligt ophold (udsendelsesdirektivforslaget) (KOM(2005)391)

 

Der blev opnået generel holdning om forslaget.

Dagsordenspunkt 26): Styrkelse af EU’s samlede migrationsstrategi

Rådskonklusionerne blev vedtaget uden drøftelse.

Dagsordenspunkt 27): Udkast til rådskonklusioner om genbosætning af flygtninge fra Irak

Der var en politisk drøftelse om genbosætning af flygtninge fra Irak. Det fremgik heraf, at flere medlemsstater gerne så en styrket europæisk indsats vedrørende genbosætning. Det kommende franske formandskab oplyste, at spørgsmålet om en europæisk tilgang til genbosætning vil blive nærmere drøftet i efteråret 2008.

Â