Forslag:

Sabatår for unge.

Erfaringer viser tydeligt at unge har godt af at møde nye og fremmede miljø til at udvikle sig i.

70% af 3 g.erne holde et sabatår, hvor de prøver at finde sig selv og deres fremtid.

Man kan oprette en beredskabstjeneste, hvor de unge kunne melde sig til forskelligartet projektforløb, der tager udgangspunkt i hjælpearbejde i andre lande. Det skal være nogle korte og veltilrettelagt forløb, hvor de unge får indsigt i en anden kultur og andre menneskers levevis.

Bygget op med korte intro-fasen - en udsendelse - en evaluering

Projekter kunne være bygning af infrastruktur - drift af børneby - bygning af boliger - undervisning i skoler i slumkvaterer og meget mere.

Her kunne de unge få afprøvet deres eventyrlyst og få grænseoverskridende oplevelser. De ser og oplever verden og de vil føle at de yder/gør nytte.

De vil efter et sådant forløb sikkert være mere moden og studieparat - om ikke andet vil de være  erfaringer og oplevelser for livet rigere.

 

Det kunne lægges i forlængelse af deres gymnasietid, og være med til at give point og plads på et ønsket studie.

 

Et alternativ og tilbud der sikre alle unge en mulighed for at få oplevelser og erfaringer i udlandet - Det vil kunne være med til at bryde den sociale arv, som sikkert for mange unge er en barriere for at kunne komme på et længervarende udlandsophold.

Det ville være en samfundinvestering i unge hoveder, der ville motiveret og målrettet kaste sig i gang med livets udfordringer.

 

Med venlig hilsen

Carsten Hallqvist Jensen

Bakkevej 2, 1.th.

7600  Struer