Fra: Rune Clausen [mailto:[email protected]]
Sendt: 6. juni 2008 12:39
Til: Pernille Vigsø Bagge
Emne: Vedr. lukningen af Dansk Skolemuseum

Kære Pernille Vigsø Bakke!

For lidt over 14 dage siden - d. 20 maj - trådte bestyrelsen for Dansk Skolemuseum sammen og vedtog at lukke museet. Baggrunden for beslutningen er at museets tre hovedinteressenter; Undervisningsministeriet, Danmarks Lærerforening og Lærerstandens Brandforsikring ikke kan enes om de økonomiske vilkår for museets fortsatte virke.

Museets driftsbevilling har været fastlåst på 1.6 mill. kr. siden museets oprettelse i 1995. Den ene halvdel af bevillingen fra Undervisningsministeriet og den anden halvdel fra Lærerstandens Brandforsikring. Danmarks Lærerforening stiller lokaler til rådighed for museet vederlagsfrit. Det står fast at museet ikke kan fortsætte på de nuværende økonomiske vilkår. Bestyrelsen vurderer at alene prisudviklingen har reduceret museets tilskud med ca. 30% siden oprettelsen.

Vi, det faglige personale på Dansk Skolemuseum, er dybt bekymrede over fremtidsudsigterne og undrer os over at det ikke er muligt at finde en løsning på museets situation. Kan det virkelig passe at et moderne, oplyst samfund der fokuserer så stærkt på uddannelse, læring og kompetence ikke længere har råd til formidle og bevare sin egen historie?

Derfor tillader vi os at henvende os med dette og den vedhæftede skrivelse i håb om at vores bekymring møder forståelse fra politisk hold, i håb om at man fra politisk hold kan påvirke de ansvarlige parter til at tage handsken op og sikre museets fremtid - så det ikke ringer ud til sidste time for skolens og læringens historie d. 1. august 2008.

Med venlige hilsener på vegne af Skolemuseets faglige personale

Rune Clausen
Museumsinspektør, Dansk Skolemuseum