Udtalelse til Folketingets Transportudvalg fra Årsmøde Landsbrancheklubben 3F-Post:

 

320 tillidsrepræsentanter der repræsenterer ca. 17.000 ansatte i Post Danmark udtaler i forbindelse med Branchens Årsmøde 2007 følgende: 

 

 

I forbindelse med vedtagelsen af EU direktivet vedr. liberalisering af postbefordringen skal det danske folketing forholde sig til en række spørgsmål vedrørende den nationale liberalisering af postbefordring.

Som udgangspunkt er det vigtigt at understrege, at vi, som ansatte, ikke er nervøse for at få konkurrenter på markedet for distribution af fysiske forsendelser. Vores ærinde er at sikre en fair konkurrence, hvor de særlige forpligtigelser Post Danmark har omkring befordringspligten, ikke gør det umuligt at sikre Post Danmark, som den store nationale postvirksomhed også i fremtiden.

Fair konkurrence betyder for os, at Post Danmarks konkurrenter skal:

 

 

For samfundet er det vigtigt at sikre Post Danmark som en stor national operatør der:

 

 

 

Derudover skal Post Danmark have muligheder for at møde konkurrencen på de bestemmelser der ligger i de almindelige konkurrenceretslige regler og ikke pålægges yderligere begrænsninger f.eks. i form af prisloftsmodeller.

 

Ovenstående forhold skal bringes på plads for sikre en rimelig balance mellem befordringspligten og monopolet på forsendelser under 50 gram. Hvis disse balancerede bestemmelser ikke er på plads, kan der efter vores opfattelse ikke blive tale om liberalisering.