Sundhedsudvalget 2007-08 (2. samling)
SUU Alm.del Bilag 483
Offentligt
2784262_0001.png
VS: Strategisk forskning - perspektiver for sundhed, fødeg
Sundhedsudvalget 2007-08 (2. samling)
SUU Alm.del - Bilag 483
Offentligt
Sundhedsudvalget (2. samling)
SUU alm. del - Bilag 483
Offentligt
Strategisk forskning - perspektiver for sundhed, fødevarer og velfærd
Invitation til konference
Tid:
Onsdag den 3. september 2008 kl. 09.00 -16.30
NB. Kom i god tid! Det tager mindst X time at komme ind på
Christiansborg. Der serveres friskbrygget te og kaffe fra kl. 08.00.
Sted: Landstingssalen, Christiansborg
1218 København K
Det Strategiske Forskningsråd, Programkomitåen for Sundhed, Fødevarer og
Velfærd
afholder konference om aktuel strategisk forskning inden for områderne
1. Fedt, kalorier og mad
2.
Sundhed og fødevarer
3.
Forbruger, samfund og kultur.
Det centrale emne på konferencen vil være den strategiske forsknings kvalitet og
betydning. Formålet er bl.a. at drøfte svarene på følgende spørgsmål i relation til de
udvalgte temaer: Hvorfor og hvordan er forskningen vigtig, og hvad betyder den for
samfundet og for individet? Formålet er desuden at give et bud på aktuelle
fremtidsperspektiver.
Oplægsholderne vil alle tage udgangspunkt i resultater fra egen forskning, som er
finansieret af Det Strategiske Forskningsråd.
Vi glæder os til en spændende dag med åben og konstruktiv dialog mellem forskere,
politikere, embedsmænd og repræsentanter fra interesseorganisationer og virksomheder.
Der vil være rig mulighed for interaktion på tværs af faggrænser.
Tilmelding kan ske til kontorfuldmægtig, Mette Hansgaard på e-mail: [email protected] senest
fredag den 22. august. Ved tilmelding vil vi bede dig oplyse navn, titel, institution og e-
mailadresse.
Vedhæftet finder du et foreløbigt program for konferencen.
Vi håber på at se dig! Der er begrænset deltagerantal, så meld dig hellere til med det
samme.
På vegne af Programkomiten for Sundhed, Fødevarer og Velfærd
Inge Danielsen og Susanne Hede
Sekretariatet for Det Strategiske Forskningsråd
4
29-07-2008
SUU, Alm.del - 2007-08 (2. samling) - Bilag 483: Invitation til konference 3/9-08 fra Det strategiske Forskningsråd
2784262_0002.png
Strategisk forskning - perspektiver for
sundhed, fødevarer og velfærd
Igangværende forskningsprojekter under Det Strategiske Forskningsråd,
Programkomit&n for Sundhed, Fødevarer og Velfærd
onsdag den 3. september 2008 KI. 09.00 -16.30
i Landstingssalen på Christiansborg
Program:
Ordstyrer: Projektchef Anja Philip, Cand.scient.
09.00 - 09.10
Åbning af konferencen
Peter Elvekjær, formand for Det Strategiske Forskningsråd
Session 1: Fedt, kalorier og mad
09.10 - 09.40
Det Danske Fedmeforskningscenter, DanORC ser på betydningen for fedme
af specifikke, ikke-kaloriske virkninger af kosten
Professor Thorkild I. A. Sørensen, Københavns Universitet
Projekt: Specific non-caloric effects offood
Sundt og velsmagende fedt i kosten med omega-3 fiskeolier - teknologiske og
markedsmæssige udfordringer
Seniorforsker Charlotte Jacobsen, Danmarks Tekniske Universitet
Projekter: Nutritious and tasty n-3 PUFA rich food products for a slim and
healthy population & Foods enriched with fish oil.• Stability - nutrition -
consumer acceptance
Bedre fedt i modermælkserstatning til børn
(præsentation på engelsk)
Lektor Huiling Mu, Danmarks Tekniske Universitet
Projekt.• Better fat substitutes for infant formula
09.40 -10.10
10.10 - 10.40
Pause kl. 10.40 — 11.00
Session 2: Sundhed og fødevarer
11.00 - 11.30
Kantine Take Away — fremtidens nye personalegode?
Projektchef Morten Strunge Meyer; Kræftens Bekæmpelse
Projekt: Canteen take away
Gourmet kartofler - differentieret kvalitet og forbrugertilfredshed
Forskningsleder Anette Kistrup Thybo, Århus Universitet
Projekt: Gourmet potatoes - the "roots" of wellness and healthiness
Fremtidens dambrugsørreder bliver vegetarer — påvirker det kvalitet og
sundhed?
Seniorforsker Henrik Hauch Nielsen, Danmarks Tekniske Universitet
Projekt: Healthy, Nutritious and Tasty Fish for the Future
11.30 - 12.00
12.00 - 12.30
Frokostbuffet kL 12.30 — 13.20
SUU, Alm.del - 2007-08 (2. samling) - Bilag 483: Invitation til konference 3/9-08 fra Det strategiske Forskningsråd
2784262_0003.png
Strategisk forskning - perspektiver for
sundhed, fødevarer og velfærd
Igangværende forskningsprojekter under Det Strategiske Forskningsråd,
Programkornit&n for Sundhed, Fødevarer og Velfærd
onsdag den 3. september 2008 Kl. 09.00 -16.30
i Landstingssalen på Christiansborg
13.20 - 13.50
Calcium i mælkeprodukter til forebyggelse af fedme — og sammenhængen
med diabetes
Professor Arne Astrup; LIFE, Københavns Universitet
Projekt: Calcium in dairy products in the prevention of obesity
Session 3: Forbruger, samfund og kultur
13.50 -14.20
Overvægt i forskellige befolkningsgrupper - forklaringer og håndteringer
Professor Lotte Holm, LIFE, Københavns Universitet
Projekter: Social and cultural aspects of a moderate fat, high MUFA diet &
Overweight in different population groups: Explanations and activities.
Fødevarer, ernæring og sundhed - set med forbrugerens øjne
Professor Torben Hansen, Handelshøjskolen i København
Projekt: Consumers' application of nutritional information in the modern food
marketplace
14.20 - 14.50
Pause kl. 14.50 — 15.15
15.15 — 15.45
Forbrugere, fisk og madlavning
Professor Karen Brunsø, Handelshøjskolen Århus
Projekt: Consumer preferences and meal preparation skills in relation to healthy
food products such as fish and shellfish
Hvorledes påvirker information vores adfærd og risiko-opfattelse?
Ph.d. stipendiat Sinne Smed, Københavns Universitet
Projekt: Information, Risk perception and Consumer Behaviour
Opsamling og afrunding
Erik Bisgaard Madsen, formand for Programkomit&n for Sundhed, Fødevarer og
Velfærd, Det Strategiske Forskningsråd.
15.45 — 16.15
16.15 — 16.25
Sted
Landstingssalen, Christiansborg
1218 København K
Yderligere oplysninger:
Tilmelding
Elektronisk til Mette Hansgaard på [email protected]
Inge Danielsen; [email protected] - tlf. 3544 6237
Susanne Hede; [email protected] tlf. 3544 6377