Til Folketingets socialudvalg

Handicaphjælper søges!

 

Jeg kan tilbyde et spændende og alsidigt arbejde, der er livsnødvendigt for mig, så jeg kan blive i mit eget hjem.

Du får:

·        Lav løn (lønramme 11)

·        Ingen anciennitet

·        Ingen pension

·        Kan fyres med dags varsel

·        Ingen støtte fra fagforeninger

 

 

Det kræver vistnok lidt forklaring:

 

Vi er bekymrede over rekrutteringen af handicaphjælpere, da ingen med et almindeligt liv har råd til at blive ansat som handicaphjælper. Vi er forargede over, at kommunerne ikke tager ansvar som arbejdsgiver, fordi det er dem, der dikterer løn og arbejdsvilkår og ikke den handicappede, selv om kommunerne påstår, at det netop er den handicappede, der er arbejdsgiver. Det eneste, den handicappede gør, er efter ansættelsen at udfylde en vagtplan og underskrive timesedler.

Normalt er fagforeninger meget interesseret i, at lønmodtagernes vilkår er de bedste, man kan opnå, men i forhold til handicaphjælpere er de utrolig berøringsangste, og det udnyttes af landets kommuner.

 

Dette gør det utrolig svært at ansætte en ny handicaphjælper som har lyst til at blive i jobbet i en længere periode, og det er altid løn og manglende pension, som er problemet. Den sidste som rejste fra os steg over 40 procent i løn plus en pensionsordning, da hun skiftede job.

 

Så, kære socialudvalgsmedlemmer: Hjælp os med bedre løn og ikke mindst en god pensionsordning til handicaphjælpere, så vi i fremtiden kan beholde dem, vi har og tiltrække nye medarbejdere, når det er nødvendigt.

 

Med venlig hilsen

 

Camilla Lillesø & Per Ziegler

Enevold Sørensens Vej 52

6000 Kolding

E-mail: [email protected]

Â