Fra: Ole Madsen [mailto:[email protected]]
Sendt: 11. juli 2008 08:20
Emne: Vedr. førtidspension

Debatten om levevilkårene for folkepensionistternerne er igen oppe at vende i dagspressen på grund af de stigende leveomkostninger, hvilket har fået Ældresagen til at fremsætte krav om regulering af pensionen.

 

Ældresagens krav er velbegrundet og de politiske kommentarer har da også udtrykt forståelse for et behov for regulering, men i debatten glemmes igen gruppen af førtidspensionister på den gamle ordning, som ikke har fået regulering af pensionen i form af ældrecheck eller øvrige tillæg.

 

Førtidspensionisterne på den gamle ordning mangler pensionsregulering for langt flere år end folkepensionisterne, hvilket bevirker førtidspensionisterne på den gamle ordning i langt større omfang har fået forringet levevilkårene. Endvidere har flere førtidspensionister forsørgerpligt for mindreårige børn, som slet ikke har forståelse for de ringe økonomiske vilkår familien har.

 

Førtidspensionisterne har ikke nogen organisation til at gøre opmærksomt pÃ¥ deres situation. Derfor opfordres Folketingets socialudvalg til at fÃ¥ rettet op pÃ¥ økonomien for de ca. 280.000 førtidspensionister pÃ¥ den gamle ordning.